Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örtig blomkålssoppa

Denna blomkålssoppa är en härlig och mättande soppa med fyllig smak av chili, örtkryddor och crème fraiche. Blomkålssoppan med ost är lättlagad och passar utmärkt till vardagsmiddagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och strimla en röd chilifrukt. Skölj och strimla purjolöken. Fräs chili och purjo i olja i en stor gryta stor nog för soppkok.
  2. Dela blomkålshuvudet i buketter. Lägg ner dem i grytan och låt fräsa med någon minut.
  3. Häll på grönsaksbuljong och mjölk. Låt koka på medelvärme i ca 5 minuter. Krydda med salt, peppar och provensalska örtkryddor. Rör till sist ner crème fraiche.
  4. Servera med gratinerade ostsnibbar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: byt till laktosfri mjölkdryck och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till  imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, ris- eller havredbaserad dryck.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 purjolök
  • 1 1/2 msk olja
  • 1 blomkålshuvud
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten + konc fond/tärning)
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 paket frysta provensalska örtkryddor (à ca 35 g)
  • 1 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan