Penne campania
Penne campania har en underbar god grund bestående av pasta och aubergine i het sås. Såsen gör du av fräst vitlök, persilja och chili som får koka ihop med tomater före auberginen blandas ner. Servera auberginesåsen med pasta och riven parmesanost.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2000
Ingredienser
4 portioner
300 g penne
2 medelstora aubergine
salt
olivolja
3 vitlöksklyftor
5 msk hackad bladpersilja
2 små söndersmulade torkade chilifrukter
2 burkar hela tomater
nymalen svartpeppar
1 tsk socker
färskriven parmesan till serveringen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det står aubergine i receptet, men i texten innan och på bilden visas zucchini??
Malin
2021-02-21Hej Malin! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det är faktiskt aubergine som det är på bilden och ingressen (texten innan) har vi nu korrigerat. Hoppas att du gillar pastan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-02-22