Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Penne campania

Penne campania har en underbar god grund bestående av pasta och zucchini i het sås. Såsen gör du av fräst vitlök, persilja och chili som får koka ihop med tomater före zucchinin blandas ner. Servera zucchinisåsen med pasta och riven parmesanost.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva auberginerna tunt. Salta och låt ligga på hushållspapper i ca 15 minuter. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Hetta upp olivolja. Fräs vitlök, persilja och chili. Tillsätt tomaterna och låt såsen koka ihop i ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.
  3. Torka av aubergineskivorna. Stek dem hastigt i olivolja. Blanda dem i såsen. Koka pastan och servera med såsen. Bjud riven parmesanost till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g penne
  • 2 medelstora aubergine
  • salt
  • olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 msk hackad bladpersilja
  • 2 små söndersmulade torkade chilifrukter
  • 2 burkar hela tomater
  • nymalen svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • färskriven parmesanost till serveringen
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer