Oreganostekt kyckling med gurkröra

9
1 Klimatsmart
Oreganostekt kyckling med gurkröra

De möra kycklingfiléerna kryddas med oregano och steks till perfektion. Servera dem med nykokt ris, krispig isbergssallad och den smarriga och fräscha gurkröran gjord på gräddfil, gurka och vitlök. Detta är en supergod vardagsmiddag som både är enkel att tillaga och mättande.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017

Oreganostekt kyckling med gurkröra

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Gurkröra

1
vitlöksklyfta
2 dl
gräddfil
1/2
gurka
-
salt
-
peppar
1/2
isbergssallad

Kyckling

ca 600 g
kycklingfilé
1 msk
olja
2 tsk
oregano

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Laimute

2018-07-23

Enkelt och riktigt gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2016 KJ / 483 kCal
Fett 12 g
Salt 2 g
Kolhydrater 51 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept