Oreganostekt kyckling med gurkröra
De möra kycklingfiléerna kryddas med oregano och steks till perfektion. Servera dem med nykokt ris, krispig isbergssallad och den smarriga och fräscha gurkröran gjord på gräddfil, gurka och vitlök. Detta är en supergod vardagsmiddag som både är enkel att tillaga och mättande.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Gurkröra
1 vitlöksklyfta
2 dl gräddfil
1/2 gurka
salt
peppar
1/2 isbergssallad
Kyckling
ca 600 g kycklingfilé
1 msk olja
2 tsk oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2016 KJ / 483 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Enkelt och riktigt gott.
Laimute
2018-07-23