Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Soja- och gräddbräserad kyckling

Bjud familjen på möra och gräddbräserade kycklingfiléer med en hint av soja och honung. Den goda såsen gör sig perfekt med riset och som pricken över i:et serveras den tillsammans med söta körsbärstomater och krispig isbergssallad. Ringla gärna över lite vinägrett för extra smak!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela kycklingen i tre bitar på längden. Bryn i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  3. Sänk värmen och häll i soja, grädde och honung. Rör ut majsstärkelsen i mjölken och rör ned i pannan. Låt sjuda tills innertemperaturen är 72°C, ca 5 minuter. Smaka av med peppar.
  4. Skär salladen fint och blanda med tomaterna. Servera gärna med en vinägrett.
  5. Servera kycklingen i såsen med ris och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • ca 600 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk japansk soja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 msk honung
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 isbergssallad
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2291 kJ / 549 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept