Soja- och gräddbräserad kyckling
Bjud familjen på möra och gräddbräserade kycklingfiléer med en hint av soja och honung. Den goda såsen gör sig perfekt med riset och som pricken över i:et serveras den tillsammans med söta körsbärstomater och krispig isbergssallad. Ringla gärna över lite vinägrett för extra smak!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 600 g kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
1 msk japansk soja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 msk honung
1 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
1/2 isbergssallad
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2291 KJ / 549 kCal
Fett15 g
Salt2.73 g
Kolhydrater57 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lägg till smörstekta kantareller så blir det grymt!
Mattias
2020-10-15