Soja- och gräddbräserad kyckling

17
1
Soja- och gräddbräserad kyckling

Bjud familjen på möra och gräddbräserade kycklingfiléer med en hint av soja och honung. Den goda såsen gör sig perfekt med riset och som pricken över i:et serveras den tillsammans med söta körsbärstomater och krispig isbergssallad. Ringla gärna över lite vinägrett för extra smak!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018

Soja- och gräddbräserad kyckling

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 600 g kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
1 msk japansk soja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 msk honung
1 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
1/2 isbergssallad
250 g körsbärstomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Mattias

2020-10-15

Lägg till smörstekta kantareller så blir det grymt!

Näringsvärde per portion

Energi 2291 KJ / 549 kCal
Fett 15 g
Salt 2.73 g
Kolhydrater 57 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden