Nötfärspaj med tomat och majs

529
2
Nötfärspaj med tomat och majs

En smakrik nötfärspaj med tomat och majs som reder sig själv i ugnen, perfekt vardagsmat. Färsen kryddas med bland annat spiskummin, oregano och paprikapulver och blandas sedan med pastasås. Häll färsblandningen över pajdegen, toppa med majs och ost, avsluta i ugnen. Servera med sallad och pestosås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Nötfärspaj med tomat och majs

Ingredienser

4 portioner

Paj

250 g kyld pajdeg
1 rödlök
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1/2 tsk spiskummin
390 g pastasås vitlök
150 g majskorn
1/2 påse riven prästost (à 150 g)

Sås och grönsaker

1/2 dl pesto
1 1/2 dl gräddfil
2 morötter
1/2 isbergssallad

För alla

Rätten innehåller gluten och mjölkprotein.
Kontrollera innehållet i peston, kan innehålla laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut gräddfil mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (se peston).

Klimatanpassa

Med blandfärs eller kycklingfärs i denna rätt får du en mycket mer miljövänlig rätt!

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

529

Kommentarer

Helena

2015-02-11

Detta blev en riktig familjefavorit. Till och med den annars så kräsne 9-åringen tyckte den var jättegod, ett mycket bra betyg! Lättlagat och goda smaker. Jättegod också i matlåda till dagen efter - om det skulle bli några rester kvar...

Eva

2015-01-26

Gillade inte alls denna rätt. Pajskalet var hårt och trist och det var alldeles för många olika smaker i rätten

Näringsvärde per portion

Energi 3148 KJ / 752 kCal
Fett 44 g
Salt 1.43 g
Kolhydrater 47 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden