Nötfärspaj med tomat och majs
En smakrik nötfärspaj med tomat och majs som reder sig själv i ugnen, perfekt vardagsmat. Färsen kryddas med bland annat spiskummin, oregano och paprikapulver och blandas sedan med pastasås. Häll färsblandningen över pajdegen, toppa med majs och ost, avsluta i ugnen. Servera med sallad och pestosås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015
Ingredienser
4 portioner
Paj
250 g kyld pajdeg
1 rödlök
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1/2 tsk spiskummin
390 g pastasås vitlök
150 g majskorn
1/2 påse riven prästost (à 150 g)
Sås och grönsaker
1/2 dl pesto
1 1/2 dl gräddfil
2 morötter
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3148 KJ / 752 kCal
Fett44 g
Salt1.43 g
Kolhydrater47 g
Protein40 g
Kommentarer
Kanongott! Hela familjen älskar pajen, men hade inte oregano i och använde vanlig pastasås.
Sara
2024-05-19Det är ingen tomat i receptet, trots beskrivningen.
Karolina
2024-04-06Hej Karolina! Ja ,det kan tyckas knasigt men jag tror att pastasåsen räknas som tomat i det här fallet. Hoppas den smakade i alla fall! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-08Jag tillsatte en msk sambal, en dryg dl creme fraiche, en skvätt grädde och två ägg. Gott!
Emma
2023-01-24