Nötfärspaj med tomat och majs

En smakrik nötfärspaj med tomat och majs som reder sig själv i ugnen, perfekt vardagsmat. Färsen kryddas med bland annat spiskummin, oregano och paprikapulver och blandas sedan med pastasås. Häll färsblandningen över pajdegen, toppa med majs och ost, avsluta i ugnen. Servera med sallad och pestosås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Ingredienser
4 portioner
Paj
250 g kyld pajdeg
1 rödlök
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1/2 tsk spiskummin
390 g pastasås vitlök
150 g majskorn
1/2 påse riven prästost (à 150 g)
Sås och grönsaker
1/2 dl pesto
1 1/2 dl gräddfil
2 morötter
1/2 isbergssallad
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3148 KJ / 752 kCal
Fett44 g
Salt1.43 g
Kolhydrater47 g
Protein40 g

Kommentarer
5 stKanongott! Hela familjen älskar pajen, men hade inte oregano i och använde vanlig pastasås.
Sara
Det är ingen tomat i receptet, trots beskrivningen.
Karolina
Hej Karolina! Ja ,det kan tyckas knasigt men jag tror att pastasåsen räknas som tomat i det här fallet. Hoppas den smakade i alla fall! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag tillsatte en msk sambal, en dryg dl creme fraiche, en skvätt grädde och två ägg. Gott!
Emma
Detta blev en riktig familjefavorit. Till och med den annars så kräsne 9-åringen tyckte den var jättegod, ett mycket bra betyg! Lättlagat och goda smaker. Jättegod också i matlåda till dagen efter - om det skulle bli några rester kvar...
Helena
Gillade inte alls denna rätt. Pajskalet var hårt och trist och det var alldeles för många olika smaker i rätten
Eva