En smakrik nötfärspaj med tomat och majs som reder sig själv i ugnen, perfekt vardagsmat. Färsen kryddas med bland annat spiskummin, oregano och paprikapulver och blandas sedan med pastasås. Häll färsblandningen över pajdegen, toppa med majs och ost, avsluta i ugnen. Servera med sallad och pestosås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015
Rätten innehåller gluten och mjölkprotein.
Kontrollera innehållet i peston, kan innehålla laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut gräddfil mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (se peston).
Med blandfärs eller kycklingfärs i denna rätt får du en mycket mer miljövänlig rätt!
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tillsatte en msk sambal, en dryg dl creme fraiche, en skvätt grädde och två ägg. Gott!
Emma
2023-01-24Detta blev en riktig familjefavorit. Till och med den annars så kräsne 9-åringen tyckte den var jättegod, ett mycket bra betyg! Lättlagat och goda smaker. Jättegod också i matlåda till dagen efter - om det skulle bli några rester kvar...
Helena
2015-02-11Gillade inte alls denna rätt. Pajskalet var hårt och trist och det var alldeles för många olika smaker i rätten
Eva
2015-01-26