Fetaostfylld kyckling med oregano och vitlökssås

19
0
Fetaostfylld kyckling med oregano och vitlökssås

Vill du piffa upp din kyckling? Här snittas filéerna och fylls därefter med en fetaostblandning innan de gratineras i ugnen. Servera ihop med en smakfull vitlökssås och kokt potatis. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Fetaostfylld kyckling med oregano och vitlökssås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
4
kycklingfiléer
150 g
fetaost
2 dl
gräddfil
1
gurka

Att ha hemma

2 tsk
oregano
-
salt
-
peppar
2 tsk
olja
1
vitlöksklyfta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Tärna gurkan och blanda med gräddfilen.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2182 KJ / 520 kCal
Fett 18 g
Salt 2 g
Kolhydrater 45 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept