Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingburgare med bacon

Supergott och snabblagat recept på kycklingburgare som du gör av möra kycklingfiléer och knaperstekt bacon. Servera de läckra kycklingburgarna med krispig isbergssallad, tomat, rostade hamburgerbröd och smarrig dressing gjord på gräddfil och chilisås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg ut baconskivorna bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills baconet är knaprigt.
  3. Blanda gräddfilen med chilisås i en skål.
  4. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg upp på en tallrik. Bryt loss salladsbladen och lägg dem i en skål.
  5. Skär kycklingen i ca 1 cm tjocka skivor på längden. Stek skivorna i oljan i en stekpanna 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med tillbehör och hamburgerbröd.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 140 g bacon
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 dl chilisås eller sweet chilisås
  • 2 tomater
  • 1/2 isbergssallad
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 8 hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3142 kJ / 752 kCal