Orecchiette med chorizo och picklad rotselleri
Pastasorten orecchiette är vanlig i södra Italien och har fått sitt namn efter dess form som liknar små öron. Här gör vi egen orecchiette och serverar med en krämig och gräddig sås med chorizo och picklad rotselleri. Pastan går att göra utan pastamaskin!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023
Ingredienser
4 portioner
Ingefärspicklad rotselleri
500 g rotselleri
3 cm färsk ingefära
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
Orcchiette
400 g durum-, vetemjöl special eller Tipo 00
4 medelstora ägg (à ca 60 g)
1 förp färska chorizokorvar (à ca 300 g)
1 bananschalottenlök
2 stora vitlöksklyftor
1 - 2 krm chiliflakes
1 msk rapsolja
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
1/2 - 1 dl pastavatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4333 KJ / 1035 kCal
Fett60 g
Salt3 g
Kolhydrater84 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Stor favorit här hemma!
Teresia
2024-02-14