Orecchiette med chorizo och picklad rotselleri

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Orecchiette med chorizo och picklad rotselleri

Pastasorten orecchiette är vanlig i södra Italien och har fått sitt namn efter dess form som liknar små öron. Här gör vi egen orecchiette och serverar med en krämig och gräddig sås med chorizo och picklad rotselleri. Pastan går att göra utan pastamaskin!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023

Orecchiette med chorizo och picklad rotselleri

Ingredienser

4 portioner

Ingefärspicklad rotselleri

500 g rotselleri
3 cm färsk ingefära
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten

Orcchiette

400 g durum-, vetemjöl special eller Tipo 00
4 medelstora ägg (à ca 60 g)
1 förp färska chorizokorvar (à ca 300 g)
1 bananschalottenlök
2 stora vitlöksklyftor
1 - 2 krm chiliflakes
1 msk rapsolja
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
1/2 - 1 dl pastavatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Stor favorit här hemma!

Teresia

2024-02-14

Näringsvärde per portion

Energi4333 KJ / 1035 kCal
Fett60 g
Salt3 g
Kolhydrater84 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chorizo- och färskpotatisspett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Krämig pasta med majs och chorizokorv
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig korv med tomat- och bönsalsa
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad chorizo med nudelwok
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamppasta med chorizo
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga