Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chorizosoppa med ört- och vitlökstortilla

Supergod och smakrik soppa med bland annat kryddig chorizo, potatis, bönor och schalottenlökar. Servera med ljuvliga ört- och vitlökstortillas och rätten är fulländad.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisarna i mindre bitar. Skala och skär schalottenlökarna i kvartar. Skala och finhacka vitlöken. Skär chorizon i skivor. Skölj de vita bönorna.
  2. Fräs lök, vitlök och korv några minuter i en stor kastrull i olivolja. Lägg i potatis, salsa, bönor och spiskummin. Häll på fond och vatten och låt det hela småkoka i 15 minuter, eller tills potatisen är färdig. Servera med Vitlöks- och örttortilla.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden och korven.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 potatisar (4 st motsvarar ca 300 g)
  • 4 schalottenlökar
  • 2 1/2 vitlöksklyftor
  • 6 chorizokorvar
  • 2 burkar stora vita bönor (à 400 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 paket salsa med kidneybönor tomater och majs (à 380 g) eller annan salsa med bönor eller linser
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 dl konc grönsaksfond
  • 6 dl vatten
Lägg till i inköpslistan