Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Chorizo med saffransris, kronärtskocka och ört crème fraiche

En optimal vardagsrätt som går snabbt att laga och är väldigt god. Riset förskönas genom att du tillsätter lyxig saffran och kronärtskocka. Tillsammans med den kryddiga chorizon och fyllig örtcrème fraiche är rätten komplett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs löken och riset i oljan i en kastrull. Tillsätt saffran och vatten enligt förpackningens anvisning och koka riset. Skär kronärtskockhjärtan i halvor och blanda ner i det kokta riset.
  2. Skär några snitt i korven och stek dem enligt förpackningens anvisning.
  3. Servera chorizon med saffransriset, tomater och lätt crème fraiche.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt den med örter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 4 portioner ris
  • 1/2 g saffran
  • 1 burk marinerade kronärtskockshjärtan
  • 4 chorizokorvar
  • salt och peppar
  • 1 lätt crème fraiche med smak av franska örter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer