Choritzokorv med tomatsalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Choritzokorv med tomatsalsa

Den smakrika choritzokorven får här en tuff kamrat i denna färgstarka tomatsalsa som serveras kall. Salsan gör du bland annat på tomater, lök, persilja och rödvinsvinäger vilket ger en härlig brytning till den heta korven.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salsa: Skölj och skär tomaterna i små, fina tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Repa bladen från persiljan och strimla dem.
  2. Blanda oljan med vinäger, socker, salt och peppar i en skål. Blanda i tomater, lök och persilja. Ställ kallt så länge.
  3. Skär korven i tunna skivor på snedden. Stek korven, utan extra matfett, i en stekpanna tills den fått fin färg.
  4. Servera den nystekta korven med salsan till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 5 chorizokorvar
Tomatsalsa
  • 4 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 2 kvistar bladpersilja
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk socker
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan