Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kryddig korv med tomat- och bönsalsa

Kryddig chorizokorv smakar som allra bäst tillsammans med en het tomat- och bönsalsa. Servera denna läckra rätt rykande het med kokt ris och färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skölj av bönorna i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Värm bönorna och tacosåsen med vatten försiktigt i 10 minuter. Stek korven utan extra matfett.
  3. Skär varje majskolv i 3 delar. Låt majsen koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
  4. Lägg upp majs, sås och korv på tallrikar. Servera med riset och färskt bröd. Avrunda gärna med ett saftigt päron.

För alla

Kontrollera för säkerhets skull innehållet i korven om du inte tål gluten, mjölk, laktos och soja.

Tips

Låt gärna 250 g färsk broccoli i buketter koka med majsen (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kidneybönor (à 410 g)
  • 1 burk tacosås mild, medium eller hot (à 230 g)
  • 3 dl ris
  • 400 g chorizokorv
  • 1 burk majskolvar (à 535 g)
  • 1/2 dl vatten
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer