Öländska kroppkakor

15
12
Öländska kroppkakor

Kroppkakor är klassisk svensk husmanskost när den är som bäst! Dessa kroppkakor med rimmat sidfläsk är en smaksensation som är väl värd tiden i köket! Servera kroppkakorna med lingonsylt och skirat smör.

Skriv ut
Öländska kroppkakor

Ingredienser

4 portioner
300 g
kokt potatis
1
liten gul lök
150 g
rimmat sidfläsk
1/2 msk
stött kryddpeppar
1 kg
rå potatis
1 1/2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt + salt till kokvattnet

Till servering

skirat smör
rårörda lingon

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Blöt händerna när du fyller och formar kroppkakorna så kladdar de mindre.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Mattias

9/30/2020

Asså seriöst... Vad är det för amatör som skrivit det här receptet? Öländska kroppkakor har ALDRIG innehållit vetemjöl och fläsket ska ALDRIG stekas utan ska bakas in i kroppkakan rått som det är. Snacka om att amatörmässigt misshandla en maträtt som denna till döds! Gör om och gör rätt

Ulla

2/2/2020

OK jag läste inte hela receptet, men jag föredrar lingon och grädde till kroppkakorna.

Ulla

2/2/2020

Detta är inte ölandskroppkakor, de skall vara rå potatis

Testa liknande recept