Raggmunk med fläsk och lingon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Raggmunk med fläsk och lingon

Bjud din familj på en klassiker genom att servera underbar raggmunk. Den robusta gyllenstekta potatiskakan gör sig utmärkt med det knaperstekta fläsket och syrliga lingonen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen. Riv den på grova sidan på ett rivjärn. Lägg potatisen i en bunke.
  2. Knäck äggen och blanda. Krydda med salt och peppar. Låt dra i ca 30 minuter.
  3. Platta ut potatisrivet i en oljad eller smörad stekpanna. Stek 2-3 minuter per sida (Gör antingen 1 stor per person eller 2 mindre per person).
  4. Stek rimmat sidfläsk 2-3 minuter per sida.
  5. Rör ut lingon med strösocker, alternativt använd lingonsylt.
  6. Servera med lingon och garnera med persilja.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis (fast sort)
  • 5 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 400 g rimmat sidfläsk
  • 3 dl lingon
  • 1 1/2 dl strösocker
Till servering
  • lingon
  • persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2990 kJ / 720 kCal
Fett: 38 g
Läs mer om näringsvärden