Raggmunk med fläsk och lingon
Bjud din familj på en klassiker genom att servera underbar raggmunk. Den robusta gyllenstekta potatiskakan gör sig utmärkt med det knaperstekta fläsket och syrliga lingonen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
Ingredienser
4 portioner
800 g potatis (fast sort)
5 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
400 g rimmat sidfläsk
3 dl lingon
1 1/2 dl strösocker
Till servering
lingon
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2990 KJ / 720 kCal
Fett38 g
Kommentarer
Världens godaste raggmunk!
Kristin
2015-03-01Detta recept saknar de två viktiga ingredienserna: vetemjöl och mjölk! Googla på "Per Morberg" +raggmunk istället.
Fredrik
2009-03-12Jag är lite undrande till de 5 äggen. Blir det inte omelett av det hela då? Nils-Emil har bara ett ägg... Kommer att prova med färre än 5 ägg imorgon. Förresten jag ringer min bror som är STOR raggmunk-expert.
Mats
2008-10-07