Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rimmad fläsklägg med rotmos & rotsaker

Rimmad fläsklägg med rotmos och rotsaker är en underbar klassiker som får det att vattnas i munnen! Det tar ett tag för köttet att bli klart men det är väl värt det då du tar första tuggan av det möra, välsmakande köttet.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt nätet vara kvar på fläskläggen. Lägg den i en kastrull. Stick ev in en köttermometer.
  2. Häll på så mycket vatten att det täcker köttet. Koka upp och skumma. Lägg i purjo och kryddor. Låt köttet sjuda på svag värme tills det är färdigt, ca 1 1/2 timme, eller tills termometern visar 72-75°C.
  3. Ta upp köttet och låt det vila en stund innan nätet klipps upp. Skär bort svål och fett. Skär köttet i skivor. Spara kokspadet!
  4. Till servering: Servera med rotmos och rotsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 benfri fläsklägg (ca 1,2 kg för 4 port)
  • 1 1/2 l vatten
  • 1 bit purjolök
  • 6 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist timjan
Till servering
  • mos gjort på rotfrukter
  • rotsaker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?