Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås
En älskad husmansrätt! Koka rimmat fläsklägg utan ben med lök, morot, kryddpeppar och lagerblad får du en suverän buljong som tillsammans med smör, senap och persilja blir en smakrik buljongsås. Ett rotmos med betoning på morötter, följt av kålrot och potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
4 portioner
Fläsklägg
1 gul lök
1/2 morot
ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg
6 kryddpepparkorn
1 lagerblad
Rotmos
350 g morötter
150 g kålrot
250 g potatis
3 dl buljong från fläskläggen
salt
Buljong till servering
3 dl buljong från fläskläggen
2 msk grov skånsk senap
40 g smör
1 dl hackad kruspersilja
Till servering
grovkornig senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2497 KJ / 597 kCal
Fett26 g
Salt5.27 g
Kolhydrater23 g
Protein64 g
Kommentarer
Mycket bra recept passade oss i smak ock konsistens 👍🏻🍽
Pia
2024-09-29Bästa recept, jag tillagade det och mycket mycket gott var det, tyckte vi 2 🥰👍🌹
Britt-marie
2024-09-19Bästa Elisabeth, efter 2 timmars koktid är köttet well done ;-) behövsingen innertemperatur...
Lars
2024-03-20