Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås

Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
21
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås

En älskad husmansrätt! Genom att koka benfri rimmad fläsklägg med lök, morot, kryddpeppar och lagerblad får du en suverän buljong som tillsammans med smör, senap och persilja blir en smakrik buljongsås. Ett rotmos med betoning på morötter, följt av kålrot och potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås

Ingredienser

4 portioner

Fläsklägg

1   gul lök
1/2   morot
ca 1200 g  benfri rimmad fläsklägg
6   kryddpepparkorn
1   lagerblad

Rotmos

350 g  morötter
150 g  kålrot
250 g  potatis
3 dl  buljong från fläskläggen
salt

Buljong till servering

3 dl  buljong från fläskläggen
2 msk  grov skånsk senap
40 g  smör
1 dl  hackad kruspersilja

Till servering

grovkornig senap

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Bästa Elisabeth, efter 2 timmars koktid är köttet well done ;-) behövsingen innertemperatur...

Lars

2024-03-20

Fantastiskt gott!

Marie

2024-01-25

Saknar att innertemperatur på färdigkökt kött ej är angivet

Elisabeth

2024-01-20

Näringsvärde per portion

Energi2497 KJ / 597 kCal
Fett26 g
Salt5.27 g
Kolhydrater23 g
Protein64 g

Testa liknande recept

Ärtsoppa med fläsk
Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos
Betyg 3.5 av 5.
268 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rimmad honungslackerad fläsklägg
Betyg 3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotmos med köttkorv
Betyg 3.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aladåb på fläsklägg
Betyg 3.8 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga