En älskad husmansrätt! Genom att koka benfri rimmad fläsklägg med lök, morot, kryddpeppar och lagerblad får du en suverän buljong som tillsammans med smör, senap och persilja blir en smakrik buljongsås. Ett rotmos med betoning på morötter, följt av kålrot och potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Spännande, nu doftar det Jul i köket. Men skära i skivor? Jag föredrar en enda rejäl benbit typ tysk schweinhaxe, men kan kalla det för pulled pork, låter ju lite mer exklusivt :)
Mattias
2023-05-01Jättegott! Fanns bara fläsklägg med ben i vår butik, men det blev bra det med. Blev mycket buljong över (körde dubbel sats), så jag delade upp den i 5dl burkar och frös in så kan man använda den till fler recept. :) Nästa gång ska jag prova att köra detta i slowcookern över en dag istället.
Anna
2023-03-15Gott!
Mia
2023-01-05