Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås

32
12
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås

En älskad husmansrätt! Genom att koka benfri rimmad fläsklägg med lök, morot, kryddpeppar och lagerblad får du en suverän buljong som tillsammans med smör, senap och persilja blir en smakrik buljongsås. Ett rotmos med betoning på morötter, följt av kålrot och potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås

Ingredienser

4 portioner

Fläsklägg

1 gul lök
1/2 morot
ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg
6 kryddpepparkorn
1 lagerblad

Rotmos

350 g morötter
150 g kålrot
250 g potatis
3 dl buljong från fläskläggen
salt

Buljong till servering

3 dl buljong från fläskläggen
2 msk grov skånsk senap
40 g smör
1 dl hackad kruspersilja

Till servering

grovkornig senap

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Peter

2022-04-22

Den godaste fläskläggen jag någonsin gjort! Blir garanterat fler gånger! Använde lite mer salt och peppar, men det gör man ju som man vill!

Elisabeth

2022-04-10

Det var rätt smaklöst, både kött och rotmos, men absolut inte äckligt.

Jolanta

2022-03-26

Nej , Det blev inte gott…

Näringsvärde per portion

Energi 2497 KJ / 597 kCal
Fett 26 g
Salt 5.27 g
Kolhydrater 23 g
Protein 64 g
Läs mer om näringsvärden