Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Baconfrästa haricots verts

Dessa överraskande goda, baconfrästa haricots verts kan du tillaga i förväg och bara värma upp i stekpanna till serveringen. Fräs bara schalottenlök och bacon i smör och förvara kallt tillsammans med kokta haricots verts.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka frysta haricots verts enligt anvisning på förpackningen. Häll av och ställ kallt.
  2. Skala och finhacka schalottenlökar. Skär bacon i strimlor.
  3. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna tillsammans med baconet. Låt svalna och ställ kallt. Förbered hit.
  4. Vid servering: Värm baconfräset tillsammans med haricots vertsen i en stekpanna under omrörning. Krydda med flingsalt och svartpeppar.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 400 g frysta haricots verts
  • 2 schalottenlökar
  • 1/2 paket bacon (à 140 g)
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan