Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Laga köttet som på krogen till nyår. Tillaga det först i ugnen. Ge det sedan en fin stekyta och skär i skivor. Resultat: Vackert rosa kött rakt igenom. Bjud med mustig rödvinssås, rostade betor och persiljerötter samt vitlöksstekt svamp.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg ryggbiff eller oxfilé
2 tsk salt
1 tsk peppar
2 msk smör
Rödvinssås
1 liten purjolök
1 rödlök
2 morötter
1 palsternacka
3 msk smör
4 msk rårörsocker
7 dl rödvin
4 msk japansk soja
2 msk konc kalvfond
salt och peppar
ev 2 tsk majsstärkelse
Rostade rötter och betor
800 g små rödbetor
800 g små gulbetor
3 persiljerötter eller palsternackor
5 vitlöksklyftor
5 timjankvistar
4 msk olivolja
2 tsk flingsalt
2 krm peppar
Vitlöksfrästa champinjoner
1 vitlöksklyfta
250 g små skogschampinjoner
1 msk smör
1 msk rårörsocker
1 msk balsamvinäger
salt
peppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Rostade rötter och betor
Vitlöksfrästa champinjoner
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3775 KJ / 902 kCal
Fett32 g
Salt11.12 g
Kolhydrater61 g
Protein74 g
Kommentarer
Superbra!
Viktor
2023-01-01Väldigt bra recept. Använde schalottenlök i stället för purjolök i såsen. Blev väldigt gott!!
Karin
2023-01-01Blev väldigt gott trots fel man gjorde, kommer definitivt göra igen någon gång.
Anthony
2022-01-20