Koreansk råbiff

Betyg 4.8 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Koreansk råbiff

Koreansk råbiff kallas för yukhoe. I vårt recept får lövbiff smak av en ljuvlig marinad och finstrimlas innan det serveras med krispigt, sött päron och krämig äggula. Servera denna oxtartar som lyxig förrätt, gärna på salladsblad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Koreansk råbiff

Ingredienser

4 portioner
400 g lövbiff

Marinad

2 1/2 msk japansk soja
2 tsk strösocker
1 msk sesamolja
1 stor riven vitlöksklyfta
1 finhackad salladslök
1 msk rostade sesamfrö
nymalen svartpeppar
1/2 päron (gärna nashi eller hårt anjou)

Till servering

4 små äggulor
3 msk rostade pinjenötter
bladpersilja
gärna hjärtsallad

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.33 personer har röstat

Kommentarer

Supergod råbiff. Päron och äggula är mer dekorativt än nödvändigt, saknar du dem så inga problem.

Jens

2025-03-15

Så gott, haft till förrätt flertalet gånger här hemma!

Terese

2023-02-17

Så oerhört gott, denna återvänder jag ofta till.

Fredrik

2021-12-25

Testa liknande recept

Biffsallad
Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bulgogi med rispyramid
Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lövbiff bulgogi med het broccoli och kimchi
Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Koreansk biff med soya och sesam
Betyg 3.4 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Marinerade päron
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lövbiff med persiljesmör och broccoli
Betyg 3.9 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad