Koreansk råbiff

Betyg 4.8 av 5.
32 personer har röstat
8
Koreansk råbiff

Koreansk råbiff kallas för yukhoe. I vårt recept får lövbiff smak av en ljuvlig marinad och finstrimlas innan det serveras med krispigt, sött päron och krämig äggula. Servera denna oxtartar som lyxig förrätt, gärna på salladsblad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Koreansk råbiff

Ingredienser

4 portioner
400 g lövbiff

Marinad

2 1/2 msk japansk soja
2 tsk strösocker
1 msk sesamolja
1 stor riven vitlöksklyfta
1 finhackad salladslök
1 msk rostade sesamfrö
nymalen svartpeppar
1/2 päron (gärna nashi eller hårt anjou)

Till servering

4 små äggulor
3 msk rostade pinjenötter
bladpersilja
gärna hjärtsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Så gott, haft till förrätt flertalet gånger här hemma!

Terese

2023-02-17

Så oerhört gott, denna återvänder jag ofta till.

Fredrik

2021-12-25

fantastiskt gott

Anna-karin

2021-02-24

Testa liknande recept

Biffsallad
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgogi med rispyramid
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreansk biff med soya och sesam
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerade päron
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandel- och pinjenötsglaserade päron
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lövbiff med persiljesmör och broccoli
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga