Koreansk råbiff

22
6
Koreansk råbiff

Koreansk råbiff kallas för yukhoe. I vårt recept får lövbiff smak av en ljuvlig marinad och finstrimlas innan det serveras med krispigt, sött päron och krämig äggula. Servera denna oxtartar som lyxig förrätt, gärna på salladsblad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Koreansk råbiff

Ingredienser

4 portioner
400 g
lövbiff

Marinad

2 1/2 msk
japansk soja
2 tsk
strösocker
1 msk
sesamolja
1
stor riven vitlöksklyfta
1
finhackad salladslök
1 msk
rostade sesamfrö
-
nymalen svartpeppar
1/2
päron (gärna nashi eller hårt anjou)

Till servering

4
små äggulor
3 msk
rostade pinjenötter
-
bladpersilja
-
gärna hjärtsallad

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Det går även bra att skippa pinjenötterna och toppa med rostade sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Anna-karin

2/24/2021

fantastiskt gott

Hanna

12/28/2020

Väldigt gott!

Anna-maria

11/20/2020

Vansinnigt gott, vi tar en snabb repris 👍🏻

Testa liknande recept