ÖVER 60 MIN | Medel

Koreansk råbiff

Koreansk råbiff kallas för yukhoe. I vårt recept får lövbiff smak av en ljuvlig marinad och finstrimlas innan det serveras med krispigt, sött päron och krämig äggula. Servera denna oxtartar som lyxig förrätt, gärna på salladsblad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg köttet i frysen 1 timme.
  2. Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden.
  3. Strimla päronet fint.
  4. Ta ut köttet ur frysen och skär i så tunna strimlor som möjligt. Skär även tvärs över strimlorna några gånger. Lägg köttet i en bunke och blanda med marinaden.
  5. Till servering: Lägg päron i botten på 4 tallrikar (för 4 port), lägg på det marinerade köttet och en äggula i mitten på varje tallrik. Strö över pinjenötter och persilja. Servera gärna med hjärtsallad.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Receptet är framtaget av Jennie Walldén.

 

Tips

Det går även bra att skippa pinjenötterna och toppa med rostade sesamfrön.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g lövbiff
Marinad
  • 2 1/2 msk japansk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 stor riven vitlöksklyfta
  • 1 finhackad salladslök
  • 1 msk rostade sesamfrö
  • nymalen svartpeppar
  • 1/2 päron (gärna nashi eller hårt anjou)
Till servering
  • 4 små äggulor
  • 3 msk rostade pinjenötter
  • bladpersilja
  • gärna hjärtsallad