Koreansk råbiff

Koreansk råbiff kallas för yukhoe. I vårt recept får lövbiff smak av en ljuvlig marinad och finstrimlas innan det serveras med krispigt, sött päron och krämig äggula. Servera denna oxtartar som lyxig förrätt, gärna på salladsblad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
4 portioner
400 g lövbiff
Marinad
2 1/2 msk japansk soja
2 tsk strösocker
1 msk sesamolja
1 stor riven vitlöksklyfta
1 finhackad salladslök
1 msk rostade sesamfrö
nymalen svartpeppar
1/2 päron (gärna nashi eller hårt anjou)
Till servering
4 små äggulor
3 msk rostade pinjenötter
bladpersilja
gärna hjärtsallad
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergod råbiff. Päron och äggula är mer dekorativt än nödvändigt, saknar du dem så inga problem.
Jens
2025-03-15Så gott, haft till förrätt flertalet gånger här hemma!
Terese
2023-02-17Så oerhört gott, denna återvänder jag ofta till.
Fredrik
2021-12-25