Koreansk råbiff

28
7
Koreansk råbiff

Koreansk råbiff kallas för yukhoe. I vårt recept får lövbiff smak av en ljuvlig marinad och finstrimlas innan det serveras med krispigt, sött päron och krämig äggula. Servera denna oxtartar som lyxig förrätt, gärna på salladsblad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Koreansk råbiff

Ingredienser

4 portioner
400 g lövbiff

Marinad

2 1/2 msk japansk soja
2 tsk strösocker
1 msk sesamolja
1 stor riven vitlöksklyfta
1 finhackad salladslök
1 msk rostade sesamfrö
nymalen svartpeppar
1/2 päron (gärna nashi eller hårt anjou)

Till servering

4 små äggulor
3 msk rostade pinjenötter
bladpersilja
gärna hjärtsallad

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Det går även bra att skippa pinjenötterna och toppa med rostade sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Fredrik

2021-12-25

Så oerhört gott, denna återvänder jag ofta till.

Anna-karin

2021-02-24

fantastiskt gott

Hanna

2020-12-28

Väldigt gott!