Nudlar med svartkål, purjolök och soja
Nudlar med svartkål, purjolök och soja är en fräsch och smakrik vegetarisk middag som går snabbt att laga. Rätten får den rätta asiatiska smaken av soja, sambal oelek och honung, och solrosfrön och morötter ger krisp till äggnudlarna.
Ingredienser
4 portioner
250 g svart- eller grönkål
2 morötter
1 röd eller gul paprika
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl solrosfrön
2 msk olja
1/2 dl japansk soja
1/2 - 1 tsk sambal oelek
1 msk flytande honung
12 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
4 port äggnudlar
Till servering
ev 1 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port inkl rostad lök.
Energi2838 KJ / 679 kCal
Fett30 g
Salt4.7 g
Kolhydrater73 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Körde med matdurum istället för nudlar, känns nyttigare. Perfekt en regnig höstdag…
Tanja
2023-10-29Det står ingenstans vad man ska göra med paprikan mer än att strimla den. Och överlag tyckte vi att receptet verkade konstigt så vi gjorde om det. Vi körde ner kålen, paprikan och morötterna tillsammans med löken och solroskärnorna i pannan, fyllde på med mer soja, honung och sambal och körde sedan ner de avrunna nudlarna i det.
Caroline
2021-03-02Mycket god soppa. Använde grönkål och glasnudlar!
Amanda
2020-12-14