Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nudlar med svartkål, purjolök och soja

Nudlar med svartkål, purjolök och soja är en fräsch och smakrik vegetarisk middag som går snabbt att laga. Rätten får den rätta asiatiska smaken av soja, sambal oelek och honung, och solrosfrön och morötter ger krisp till äggnudlarna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär kålen i ca 3 cm stora bitar. Skala och skiva morötterna på snedden. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och riv vitlöken.
  2. Fräs purjolök och vitlök tillsammans med solrosfröna i oljan i en stekpanna. Rör ner soja, sambal och honung.
  3. Koka upp grönsaksbuljongen i en stor kastrull. Lägg i nudlar, kål och morötter och lökfräset. Koka upp och låt det koka några minuter.
  4. Till servering: Servera i djupa tallrikar, toppa gärna med rostad lök.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar. Välj glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar.

Näringsvärdet är beräknat per port inkl rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g svart- eller grönkål
  • 2 morötter
  • 1 röd eller gul paprika
  • 1 liten purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 msk olja
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk flytande honung
  • 12 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
  • 4 port äggnudlar
Till servering
  • ev 1 dl rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2838 kJ / 679 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept