Nudlar med svartkål, purjolök och soja är en fräsch och smakrik vegetarisk middag som går snabbt att laga. Rätten får den rätta asiatiska smaken av soja, sambal oelek och honung, och solrosfrön och morötter ger krisp till äggnudlarna.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar. Välj glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar.
Näringsvärdet är beräknat per port inkl rostad lök.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det står ingenstans vad man ska göra med paprikan mer än att strimla den. Och överlag tyckte vi att receptet verkade konstigt så vi gjorde om det. Vi körde ner kålen, paprikan och morötterna tillsammans med löken och solroskärnorna i pannan, fyllde på med mer soja, honung och sambal och körde sedan ner de avrunna nudlarna i det.
Caroline
2021-03-02Mycket god soppa. Använde grönkål och glasnudlar!
Amanda
2020-12-14Jag fattade inte förrens jag stod och lagade att det skulle bli en soppa, var det självklart eller? Smakade lite för salt, hade gärna haft något att bryta av det salta med alternativ mindre soja i receptet..
Siri
2018-01-19