Nudlar med svartkål, purjolök och soja

68
6
Nudlar med svartkål, purjolök och soja

Nudlar med svartkål, purjolök och soja är en fräsch och smakrik vegetarisk middag som går snabbt att laga. Rätten får den rätta asiatiska smaken av soja, sambal oelek och honung, och solrosfrön och morötter ger krisp till äggnudlarna.

Nudlar med svartkål, purjolök och soja

Ingredienser

4 portioner
250 g svart- eller grönkål
2 morötter
1 röd eller gul paprika
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl solrosfrön
2 msk olja
1/2 dl japansk soja
1/2 - 1 tsk sambal oelek
1 msk flytande honung
12 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
4 port äggnudlar

Till servering

ev 1 dl rostad lök

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar. Välj glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar.

Näringsvärdet är beräknat per port inkl rostad lök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Caroline

2021-03-02

Det står ingenstans vad man ska göra med paprikan mer än att strimla den. Och överlag tyckte vi att receptet verkade konstigt så vi gjorde om det. Vi körde ner kålen, paprikan och morötterna tillsammans med löken och solroskärnorna i pannan, fyllde på med mer soja, honung och sambal och körde sedan ner de avrunna nudlarna i det.

Amanda

2020-12-14

Mycket god soppa. Använde grönkål och glasnudlar!

Siri

2018-01-19

Jag fattade inte förrens jag stod och lagade att det skulle bli en soppa, var det självklart eller? Smakade lite för salt, hade gärna haft något att bryta av det salta med alternativ mindre soja i receptet..

Näringsvärde per portion

Energi 2838 KJ / 679 kCal
Fett 30 g
Salt 4.7 g
Kolhydrater 73 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden