Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Solroskrokant

Lyft din efterrätt med ett hemmagjord knäckig krokant på solrosfrön, smör och socker. Perfekt som strössel på glass eller fruktsallad. Mums.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka smör och socker i en kastrull tills sockret är gyllenbrunt. Rör då och då. Vänd ner solrosfröna och koka under omrörning någon minut.  Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna.
  2. Hacka krokanten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 25 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 dl solrosfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 833 kJ / 199 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept