Paneng currykyckling med tomater
Dofter från en gata i Bangkok kommer fylla ditt kök ikväll tack vare den smakrika grytbasen som används i dagens rätt. Du adderar bara kyckling och nudlar – sen är saken biff (eller kyckling)!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé i bitar
1 msk olja
salt
4 port äggnudlar
400 ml paneng curry grytbas
250 g babyplommontomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3257 KJ / 782 kCal
Fett35 g
Salt2.1 g
Kolhydrater63 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott! Tillsatte lite fryst koriander vid servering, blev kanon!
Sara
2023-06-21Tråkigt recept. För lite grönsaker och märkligt med tomat till.
Ewylina
2023-06-12Tråkigt recept. För lite nudlar.
Michaela
2023-03-03