Kimchidipp

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Kimchidipp

I denna veganska dipp har växtbaserad fraiche, kimchi, tahini, senap och ingefära mixats till en ny favorit. Supergod att äta till pommes frites eller till chips. Smaka och njut!

Kimchidipp

Ingredienser

6 portioner
1 dl  kimchi (smaka av och bedöm styrkan innan dippen blandas)
1 dl  växtbaserad crème fraiche (gärna iMat fraiche)
3/4 dl  libanesisk tahini
1/2 tsk  dijonsenap
en liten bit ingefära
salt
peppar
ev risvinäger
ev ljus soja

För alla

Kontrollera noga innehållet på den växtbaserade crème fraichen (kan innehålla gluten).
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Oatly.

Gör så här

Tips

Smaka av kimchin och tahinin innan du blandar ned den i röran. Styrkan på dem båda kan variera beroende på produkt.

Tahinin kan även bytas ut mot jordnötssmör eller annat nötsmör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi446 KJ / 107 kCal
Fett10 g
Salt0.33 g
Kolhydrater1 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Grön chilidipp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Potatissallad med rostade kikärtor, curry och pickles
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegansk chokladmilkshake med banan
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Flatbread med havrecrème och dukkah
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kall dragoncréme
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vaniljglass med olivolja och himalayasalt
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga