Kimchidipp
I denna veganska dipp har växtbaserad fraiche, kimchi, tahini, senap och ingefära mixats till en ny favorit. Supergod att äta till pommes frites eller till chips. Smaka och njut!
Ingredienser
6 portioner
1 dl kimchi (smaka av och bedöm styrkan innan dippen blandas)
1 dl växtbaserad crème fraiche (gärna iMat fraiche)
3/4 dl libanesisk tahini
1/2 tsk dijonsenap
en liten bit ingefära
salt
peppar
ev risvinäger
ev ljus soja
För alla
Kontrollera noga innehållet på den växtbaserade crème fraichen (kan innehålla gluten).
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Oatly.
Gör så här
Tips
Smaka av kimchin och tahinin innan du blandar ned den i röran. Styrkan på dem båda kan variera beroende på produkt.
Tahinin kan även bytas ut mot jordnötssmör eller annat nötsmör.
Tahinin kan även bytas ut mot jordnötssmör eller annat nötsmör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi446 KJ / 107 kCal
Fett10 g
Salt0.33 g
Kolhydrater1 g
Protein3 g
Kommentarer