Stekt lax med kimchisås och gurka
Kimchi är ett välsmakande och fräscht tillbehör som passar perfekt till lax. Här mixas kimchin också tillsammans med smetana så den blir lite gräddigare i smaken. Kokt ris och gräslöksgurka serveras också här.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
100 g kimchi
1 dl smetana
salt
peppar
1 gurka
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
4 port laxfilé (à ca 125 g)
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2625 KJ / 625 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer