Adventgryta
Spännande och gräddig kycklinggryta med juliga smaker. Saffrankryddan ger rätten fylliga färger och syltlöken bidrar med härliga smaker! Servera adventsgrytan med ris och en fräsch sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999
Ingredienser
4 portioner
2 msk olja
4 kycklingfiléer
salt
peppar
2 dl grädde
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl buljong (tärning + vatten)
15 svarta oliver
1 liten burk väl avrunnen syltlök
1 röd paprika
pommes strips, ris eller pasta
blandad grönsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God vardagsmiddag. Paprikan fick gå med från början (lagad mycket godare än rå..). Basmati till.
Eva
2021-12-15Passade mycket bra med basmati-ris. Härlig färg och gott med syltlöken. Vi dekorerade även med bladpersilja som sista finish.
Björn
2005-12-17Jättegott, vi tyckte dock att man kan krydda lite extra för att det ska bli ännu godare. En spännade och mycket smarrig gryta!
Jennie
2005-10-22