Adventgryta

18
12
Adventgryta

Spännande och gräddig kycklinggryta med juliga smaker. Saffrankryddan ger rätten fylliga färger och syltlöken bidrar med härliga smaker! Servera adventsgrytan med ris och en fräsch sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999

Adventgryta

Ingredienser

4 portioner
2 msk olja
4 kycklingfiléer
salt och peppar
2 dl grädde
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl buljong (tärning + vatten)
15 svarta oliver
1 liten burk väl avrunnen syltlök
1 röd paprika
pommes strips, ris eller pasta
blandad grönsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Eva

2021-12-15

God vardagsmiddag. Paprikan fick gå med från början (lagad mycket godare än rå..). Basmati till.

Björn

2005-12-17

Passade mycket bra med basmati-ris. Härlig färg och gott med syltlöken. Vi dekorerade även med bladpersilja som sista finish.

Jennie

2005-10-22

Jättegott, vi tyckte dock att man kan krydda lite extra för att det ska bli ännu godare. En spännade och mycket smarrig gryta!