Adventgryta
Spännande och gräddig kycklinggryta med juliga smaker. Saffrankryddan ger rätten fylliga färger och syltlöken bidrar med härliga smaker! Servera adventsgrytan med ris och en fräsch sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999
Ingredienser
4 portioner
2 msk olja
4 kycklingfiléer
salt
peppar
2 dl grädde
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl buljong (tärning + vatten)
15 svarta oliver
1 liten burk väl avrunnen syltlök
1 röd paprika
pommes strips, ris eller pasta
blandad grönsallad
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God vardagsmiddag. Paprikan fick gå med från början (lagad mycket godare än rå..). Basmati till.
Eva
2021-12-15Passade mycket bra med basmati-ris. Härlig färg och gott med syltlöken. Vi dekorerade även med bladpersilja som sista finish.
Björn
2005-12-17Jättegott, vi tyckte dock att man kan krydda lite extra för att det ska bli ännu godare. En spännade och mycket smarrig gryta!
Jennie
2005-10-22