Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Adventgryta

Spännande och gräddig kycklinggryta med juliga smaker. Saffrankryddan ger rätten fylliga färger och syltlöken bidrar med härliga smaker! Servera adventsgrytan med ris och en fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm olja i en panna. Lägg ner kycklingfiléerna och bryn dem runt om. Salta och peppra.
  2. Häll på buljong och grädde. Blanda med saffran. Låt småputtra i 10 minuter. Tillsätt svarta oliver och syltlök.
  3. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Strössla detta över grytan.
  4. Servera med pommes strips, ris eller pasta och en blandad grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk olja
  • 4 kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 2 dl grädde
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 2 dl buljong (tärning + vatten)
  • 15 svarta oliver
  • 1 liten burk väl avrunnen syltlök
  • 1 röd paprika
  • pommes strips, ris eller pasta
  • blandad grönsallad

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer