Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

BBQ-kotlett med krämig kål

Möra, saftiga kotletter med smak av chili, honung och vinäger. Tillsammans med tillbehör som kål och smetana samt ugnsrostad potatis, med fin smak av vitlök, blir detta ett vinnande recept på middagsbordet!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Halvera potatisen och blanda den med hälften av olivoljan och krossade vitlöksklyftor. Krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den förvärmda långpannan.
  3. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Blanda chilisås, honung och vinäger till en BBQ-sås. Smaka av med salt och peppar.
  5. Krydda köttet med salt och peppar. Stek det i resten av olivoljan i en stekpanna ca 5 minuter, vänd efter halva tiden. Bred BBQ-såsen över köttet och stäng av plattan.
  6. Stek kålmixen i matfettet i en stekpanna. Blanda den med smetana. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kotletterna tillsammans med potatis och kål.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 dl chilisås eller ketchup
  • 1 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ca 600 g tunnskivad kotlett
  • 275 g kål (kålmix)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl smetana
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2186 kJ / 522 kCal