Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kålsallad med granatäpple

Denna smarriga kålsallad med granatäppelkärnor är båda hälsosam och går fort att blanda ihop. Ringla över dressingen av citronjuice och toppa salladen med nötter strax före servering- utsökt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kålen mycket fint och lägg i en stor bunke.
  2. Rulla/tryck granatäpplet mot ett hårt underlag. Skär det på mitten. Bryt isär, pilla ut kärnorna i en skål.
  3. Blanda ner citronjuice och olja. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll dressingen över kålen. Blanda väl, gärna genom att krama kålen ordentligt med rena händer. Låt stå minst 10 minuter.
  5. Toppa salladen med nötter/mandel strax före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 (buffé)
  • 500 g blandad kål (t ex grönkål, rödkål och vitkål)
  • 1 granatäpple
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl grovhackade, rostade nötter eller mandel
  • 1 1/2 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 422 kJ / 101 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept