UNDER 30 MIN | Enkel

Kålsallad med granatäpple

Denna smarriga kålsallad med granatäppelkärnor är båda hälsosam och går fort att blanda ihop. Ringla över dressingen av citronjuice och toppa salladen med nötter strax före servering- utsökt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kålen mycket fint och lägg i en stor bunke.
  2. Rulla/tryck granatäpplet mot ett hårt underlag. Skär det på mitten. Bryt isär, pilla ut kärnorna i en skål.
  3. Blanda ner citronjuice och olja. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll dressingen över kålen. Blanda väl, gärna genom att krama kålen ordentligt med rena händer. Låt stå minst 10 minuter.
  5. Toppa salladen med nötter/mandel strax före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 (buffé)
  • 500 g blandad kål (t ex grönkål, rödkål och vitkål)
  • 1 granatäpple
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl grovhackade, rostade nötter eller mandel
  • 1 1/2 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 422 kJ / 101 kCal