Nötfärsbiffar med kål och äpple

Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
0
Nötfärsbiffar med kål och äpple

Mumsigt matiga biffar (av nötfärs, ströbröd och vatten) får gott sällskap av syrlig kål- och äppelsallad som kokats i grädde. Stek biffarna i lite matfett, strö hackad persilja över den gräddiga salladen och servera tillsammans med nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2014

Nötfärsbiffar med kål och äpple

Ingredienser

4 portioner
900 g  mjölig potatis

Biffar

3 msk  ströbröd
1 dl  vatten
ca 500 g  nötfärs
1 tsk  salt
2 krm  peppar
1 msk  smör eller margarin

Kål- äppelsallad

1   äpple
275 g  kål mix
1 msk  olja
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1/2   kruka persilja

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2467 KJ / 589 kCal
Fett25.8 g
Kolhydrater52.8 g
Protein32.9 g

Testa liknande recept

Rostad potatis med bönröra, kålsallad och fetaostkräm
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Quesadilla med bönröra, coleslaw och majskolv
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mozzarellaköttbullar med tomatsås
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar i buljong med kyckling och ingefära
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsbullar "extra allt"
Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsbiffar med tzatziki
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga