Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Nötfärsbiffar med kål och äpple

Mumsigt matiga biffar (av nötfärs, ströbröd och vatten) får gott sällskap av syrlig kål- och äppelsallad som kokats i grädde. Stek biffarna i lite matfett, strö hackad persilja över den gräddiga salladen och servera tillsammans med nykokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten.
  2. Biffar: Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt stå och svälla ett par minuter.
  3. Tillsätt färsen och kryddorna och blanda till en jämn smet.
  4. Forma färsen till 8 platta biffar (för 4 port) och stek dem i matfettet i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida.
  5. Kål-äppelsallad: Dela äpplet i fyra klyftor, skär bort kärnhuset och skiva klyftorna.
  6. Fräs äpple och kål i oljan i en stekpanna någon minut. Tillsätt grädden och koka sakta ca 2 minuter. Smaksätt med salt och
    peppar. Hacka persiljan och strö över.
  7. Servera biffarna med kål-äppelsallad och kokt potatis.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
Biffar
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Kål- äppelsallad
  • 1 äpple
  • 275 g kål mix
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2467 kJ / 589 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer