Nötfärsbiffar med kål och äpple

Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
0
Nötfärsbiffar med kål och äpple

Mumsigt matiga biffar (av nötfärs, ströbröd och vatten) får gott sällskap av syrlig kål- och äppelsallad som kokats i grädde. Stek biffarna i lite matfett, strö hackad persilja över den gräddiga salladen och servera tillsammans med nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2014

Nötfärsbiffar med kål och äpple

Ingredienser

4 portioner
900 g  mjölig potatis

Biffar

3 msk  ströbröd
1 dl  vatten
ca 500 g  nötfärs
1 tsk  salt
2 krm  peppar
1 msk  smör eller margarin

Kål- äppelsallad

1   äpple
275 g  kål mix
1 msk  olja
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1/2   kruka persilja

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2467 KJ / 589 kCal
Fett25.8 g
Kolhydrater52.8 g
Protein32.9 g

Testa liknande recept

Rostad potatis med bönröra, kålsallad och fetaostkräm
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pepper melt med kålsallad
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quesadilla med bönröra, coleslaw och majskolv
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mozzarellaköttbullar med tomatsås
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar i buljong med kyckling och ingefära
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsbiffar med tzatziki
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga