Buljongkokt kycklingfilé med mos

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
3
Buljongkokt kycklingfilé med mos

Buljongkokt kycklingfilé med mos är en nyttigare kycklingrätt med saftigt rotmos serverat bredvid. Kycklingfilén, som får god smak av buljong med vin, är lika god om du serverar den varm som kall till rotmoset.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Buljongkokt kycklingfilé med mos

Ingredienser

4 portioner
4   färska eller frysta kycklingfiléer
5 dl  italiensk buljong (tärning + vatten)
1 dl  vitt vin
5   kryddpepparkorn
1   lagerblad
1   morot
1   späd purjolök
1/2 - 1 tsk  salt
4   portioner rotmos från slang eller hemlagat

För alla

Rätten innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår i färdigköpt rotmos.
Gör mjölkfritt: gör hemlagat rotmos med mjölkfritt margarin.

Gör så här

Tips

Rimmad fläsklägg, oxbringa eller fläskkorv är feta klassiker som serveras ihop med rotmos. Mycket magrare och läckrare blir det med buljongkokt kycklingfilé. Snabbt går det också, men den som har tid över rekommenderar jag att prova att laga kycklingen dagen före. Det blir extra gott om kycklingen får dra åt sig alla goda smaker och sältan från lagen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Vad är Italiensk buljong. Caroline

Caroline

2021-09-10

Gott. Trevlgt med lite annorlunda kycklingrecept, den kommer jag att göra flera gånger. mvh Ellen

Roland

2008-09-30

Mycket gott och fettsnålt, perfekt att servera rotmos till kyckling!

Anna

2004-11-15

Testa liknande recept

Klassisk kyckling i currysås
Betyg 4.2 av 5.
213 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kyckling med "vild" kantarellsås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärs med curry
Betyg 3.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julsill
Betyg 2.4 av 5.
266 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda ägg
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås
Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga