Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Buljongkokt kycklingfilé med mos

Buljongkokt kycklingfilé med mos är en nyttigare kycklingrätt med saftigt rotmos serverat bredvid. Kycklingfilén, som får god smak av buljong med vin, är lika god om du serverar den varm som kall till rotmoset.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina frysta kycklingfiléer. Blanda buljong och vin i en kastrull. Tillsätt salt, pepparkorn och lagerblad.
  2. Skala och skär morot och kålrot i fina strimlor. Ansa, skölj och skär purjon i tunna bitar. Koka upp lagen. Lägg i rotsaker och purjo. Låt koka några minuter tills rotsakerna är nästan mjuka. Ta upp dem.
  3. Salta lagen efter tycke och smak. Lägg i kycklingfiléerna och låt dem sjuda tills de är helt genomkokta, 12-15 minuter.
  4. Lägg tillbaka rotsakerna och purjon i kastrullen, så att de blir varma. Servera med rotmos. Kycklingen kan även serveras kall eller ljummen till rotmoset.

För alla

Rätten innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår i färdigköpt rotmos.
Gör mjölkfritt: gör hemlagat rotmos med mjölkfritt margarin.

Tips

Rimmad fläsklägg, oxbringa eller fläskkorv är feta klassiker som serveras ihop med rotmos. Mycket magrare och läckrare blir det med buljongkokt kycklingfilé. Snabbt går det också, men den som har tid över rekommenderar jag att prova att laga kycklingen dagen före. Det blir extra gott om kycklingen får dra åt sig alla goda smaker och sältan från lagen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 färska eller frysta kycklingfiléer
  • 5 dl italiensk buljong (tärning + vatten)
  • 1 dl vitt vin
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 morot
  • 1 späd purjolök
  • 1 tsk salt
  • 4 portioner rotmos från slang eller hemlagat
Lägg till i inköpslistan