Buljongkokt kycklingfilé med mos

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
4
Buljongkokt kycklingfilé med mos

Buljongkokt kycklingfilé med mos är en nyttigare kycklingrätt med saftigt rotmos serverat bredvid. Kycklingfilén, som får god smak av buljong med vin, är lika god om du serverar den varm som kall till rotmoset.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Buljongkokt kycklingfilé med mos

Ingredienser

4 portioner
4 färska eller frysta kycklingfiléer
5 dl italiensk buljong (tärning + vatten)
1 dl vitt vin
5 kryddpepparkorn
1 lagerblad
1 morot
1 späd purjolök
1/2 - 1 tsk salt
4 portioner rotmos från slang eller hemlagat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Gottigottgott!

Jürgen

2024-11-03

Vad är Italiensk buljong. Caroline

Caroline

2021-09-10

Gott. Trevlgt med lite annorlunda kycklingrecept, den kommer jag att göra flera gånger. mvh Ellen

Roland

2008-09-30

Testa liknande recept

Gös på purjolöksbädd
Betyg 2.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttfärs med curry
Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med "vild" kantarellsås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inlagda ägg
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Korv med rotfrukter och senapscrème
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddkokta rotfrukter med lax
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga