Med inspiration från Asien har du här en smakrik rätt som går snabbt att tillaga. Frikadeller i kokosmjölk får sin lenhet från kokosmjölken och färsen tar smak från currypastan, koriandern och limen. Servera tillsammans med nudlar och du har en smakrik måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2021
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god. Dubblar mängden röd curry till nästa gång.
Rebecca
2021-11-27Ni skriver ju 690kcal per portion. Vad är en portion för er? Det får ni ju förtydliga! En portion för mig kan ju vara helt annorlunda än vad den är för dig? Menar ni per 100g? Hur ska man beräkna det liksom?
Claudiu
2021-11-14Väldigt gott. Funkar utmärkt med formbar vegofärs och grönsaksbuljong. Vi fräste med en gul lök med morötterna, och dubblade mängden röd curry + kryddade upp med chilipeppar. Uppskattad rätt bland både vuxna och barn!
Susanne
2021-01-29