Curry med nudlar och koriander
Med inspiration från Asien har du här en smakrik rätt som går snabbt att tillaga. Frikadeller i kokosmjölk får sin lenhet från kokosmjölken och färsen tar smak från currypastan, koriandern och limen. Servera tillsammans med nudlar och du har en smakrik måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port äggnudlar
2 morötter
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g fläskfärs
1 tsk salt
1 lime
peppar
1 förp vattenkastanjer (à 227 g)
1 förp koriander (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2873 KJ / 690 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett av våra favoritrecept! Jag brukar krydda med koriander pulver från burk när det står och sjuder ihop.
Petra
2024-08-18Mycket god. Dubblar mängden röd curry till nästa gång.
Rebecca
2021-11-27Ni skriver ju 690kcal per portion. Vad är en portion för er? Det får ni ju förtydliga! En portion för mig kan ju vara helt annorlunda än vad den är för dig? Menar ni per 100g? Hur ska man beräkna det liksom?
Claudiu
2021-11-14