Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttbullar i kormasås med ris

En smakrik och mättande middagsrätt inspirerad av det indiska köket! De matiga köttbullarna gör du av fläskfärs, ströbröd och mjölk som får sjuda i en kastrull tillsammans med den gyllene kormasåsen. Vänd ner lite hackad persilja i kastrullen och servera med kokt ris och bönor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå någon minut.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, salt och peppar.
  4. Häll kormasåsen i en stor kastrull och tillsätt vattnet, låt sjuda.
  5. Forma färsen till bullar och lägg ner i såsen. Låt sjuda ca 8 minuter.
  6. Koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och häll över vinäger och olja, krydda med salt och peppar.
  7. Hacka persiljan och vänd ner i köttbullarna.
  8. Servera köttbullarna med riset och bönorna.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 4 port jasminris
  • ca 500 g fläskfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 490 g sås (kormasås)
  • 2 dl vatten
  • 225 g haricots verts
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2555 kJ / 611 kCal