Köttbullar i kormasås med ris

21
3
Köttbullar i kormasås med ris

En smakrik och mättande middagsrätt inspirerad av det indiska köket! De matiga köttbullarna gör du av fläskfärs, ströbröd och mjölk som får sjuda i en kastrull tillsammans med den gyllene kormasåsen. Vänd ner lite hackad persilja i kastrullen och servera med kokt ris och bönor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014

Köttbullar i kormasås med ris

Ingredienser

4 portioner
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
4 port jasminris
ca 500 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
490 g sås (kormasås)
2 dl vatten
225 g haricots verts (bönor)
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Constance

2021-09-23

Stående recept hemma hos oss. Lättlagat och gott. Byter ibland ut fläskfärsen mot kycklingfärs vilket blir precis lika gott, men lite svårare att rulla.

Andreas

2020-03-05

Bollarna håller inte ihop alls. Behövs ägg för det. Inget bra recept

Katrina

2014-05-13

Lättlagat och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2555 KJ / 611 kCal
Fett 23.1 g
Kolhydrater 66.9 g
Protein 32.1 g
Läs mer om näringsvärden