Köttbullar i kormasås med ris

Betyg 3.2 av 5.
21 personer har röstat
3
Köttbullar i kormasås med ris

En smakrik och mättande middagsrätt inspirerad av det indiska köket! De matiga köttbullarna gör du av fläskfärs, ströbröd och mjölk som får sjuda i en kastrull tillsammans med den gyllene kormasåsen. Vänd ner lite hackad persilja i kastrullen och servera med kokt ris och bönor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014

Köttbullar i kormasås med ris

Ingredienser

4 portioner
1 dl  mjölk
1/2 dl  ströbröd
4   port jasminris
ca 500 g  fläskfärs
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
490 g  sås (kormasås)
2 dl  vatten
225 g  haricots verts (bönor)
1 msk  vitvinsvinäger
1 msk  olivolja
1/2   ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Stående recept hemma hos oss. Lättlagat och gott. Byter ibland ut fläskfärsen mot kycklingfärs vilket blir precis lika gott, men lite svårare att rulla.

Constance

2021-09-23

Bollarna håller inte ihop alls. Behövs ägg för det. Inget bra recept

Andreas

2020-03-05

Lättlagat och gott!

Katrina

2014-05-13

Näringsvärde per portion

Energi2555 KJ / 611 kCal
Fett23.1 g
Kolhydrater66.9 g
Protein32.1 g

Testa liknande recept

Kycklingköttbullar med kall sås och haricots verts
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sukiyakilax
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Teriyakibiff med sesamstekt haricots verts
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Quornsauté med kantareller och syltlök
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling i grön curry med ris
Betyg 4.3 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk kyckling teriyaki med chunks och shiitakesvamp
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga