Köttbullar i kormasås med ris
En smakrik och mättande middagsrätt inspirerad av det indiska köket! De matiga köttbullarna gör du av fläskfärs, ströbröd och mjölk som får sjuda i en kastrull tillsammans med den gyllene kormasåsen. Vänd ner lite hackad persilja i kastrullen och servera med kokt ris och bönor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014
Ingredienser
4 portioner
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
4 port jasminris
ca 500 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
490 g sås (kormasås)
2 dl vatten
225 g haricots verts (bönor)
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2555 KJ / 611 kCal
Fett23.1 g
Kolhydrater66.9 g
Protein32.1 g
Kommentarer
Stående recept hemma hos oss. Lättlagat och gott. Byter ibland ut fläskfärsen mot kycklingfärs vilket blir precis lika gott, men lite svårare att rulla.
Constance
2021-09-23Bollarna håller inte ihop alls. Behövs ägg för det. Inget bra recept
Andreas
2020-03-05Lättlagat och gott!
Katrina
2014-05-13