Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hoisinkyckling med risnudlar

Hoisinkyckling med risnudlar är en smakrik och lättlagad måltid, som tack vare sin korta tillagningstid passar utmärkt till vardagsmiddagen. Kycklingen får sin fylliga smak av hoisinsås och knipplök. Den wokade kycklingen serveras med risnudlar.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilèn i cm-stora tärningar. Blanda med hoisinsås. Ansa och skär vår/knipplökar i bitar.
  2. Hetta upp en wok eller stekpanna rejält. Tillsätt några droppar olja och stek löken hastigt i 1-2 minuter under omrörning. Salta och peppra.
  3. Ta upp löken. Tillsätt lite olja i woken och stek kycklingbitarna i den heta pannan i ca 4 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra.
  4. Koka risnudlar enligt anvisning på paketet. Värm sesamolja och rapsolja i en kastrull. Lägg i nudlarna och värm försiktigt under omrörning. Salta och peppra lätt.
  5. Lägg upp nudlarna, lägg hoisinkycklingen bredvid och garnera med vår/knipplöken och rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 dl hoisinsås
  • 10 vår eller knipplökar
  • 250 g risnudlar
  • 1/2 msk sesamolja
  • 1/2 msk rapsolja
  • rostad lök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?