Nudlar med thaipesto
Låt Asien komma hem till dig i form av denna rätt - nudlar med thaipesto. Rätten får en underbar krispighet från de krossade jordnötterna och fin smak från thaipeston bestående av bland annat koriander och soja. Purjolök, böngroddar och morötter gör rätten fräsch och mättande.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018
Ingredienser
4 portioner
Pesto
1 röd chili
saften av 1 lime
2 vitlöksklyftor
1 kruka koriander
125 g jordnötter
1/2 dl olja
1 dl vatten
2 msk japansk soja
Grönsaker
2 morötter
180 g böngroddar
Nudlar
200 g purjolök
150 g salladsärtor
4 port risnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2357 KJ / 563 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt goda smaker men alldeles för lite protein tycker jag. Löste det genom att lägga till två paket tofu. Mer protein och blev mer matigt och mättande.
Sofia
2021-04-18Blev väldigt gott men inte det matigaste precis. 4/5
Kim
2020-06-04Så gott! Peston funkar finfint som smörgåspålägg också.
Therese
2020-01-26