Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nudlar med thaipesto

Låt Asien komma hem till dig i form av denna rätt - nudlar med thaipesto. Rätten får en underbar krispighet från de krossade jordnötterna och fin smak från thaipeston bestående av bland annat koriander och soja. Pak choi, böngroddar och morötter gör rätten fräsch och mättande.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till nudlar och salladsärtor.
  2. Pesto: Dela, kärna ur och hacka chilin. Pressa saften från limen. Skala vitlöken. Blanda alla ingredienser till peston i en matberedare och mixa slätt (spar eventuellt lite jordnötter och garnera med).
  3. Grönsaker: Strimla pak choi, skala och riv morötter grovt.
  4. Nudlar: Strimla salladsärtorna, lägg dem och nudlarna i det kokande vattnet. Låt stå under lock ca 3 minuter. Häll av vattnet.
  5. Blanda grönsakerna med pesto, nudlar och salladsärtor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Pesto
  • 1 röd chili
  • saften av 1 lime
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander
  • 125 g jordnötter
  • 1/2 dl olja
  • 1 dl vatten
  • 2 msk japansk soja
Grönsaker
  • 250 g pak choi
  • 2 morötter
  • 180 g böngroddar
Nudlar
  • 150 g salladsärtor
  • 4 port risnudlar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2357 kJ / 563 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept