Kyckling och ostronskivling i hoisinsås med syrlig gurksallad
Bjud middagssällskapet på lite asiatiska smaker! Här är en rätt med perfekt balans av syra, sötma och sälta. Risnudlarna är det som binder ihop denna smaksensation. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023
Ingredienser
4 portioner
Gurksallad
1/2 gurka
1 lime
2 tsk olja
1 msk sesamfrö
2 krm salt
1 röd peppar (chili)
2 salladslökar
Kyckling
150 g ostronskivling
2 salladslökar
4 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
1 tsk olja
salt
peppar
1 dl hoisinsås
1 dl rostad lök
1 förp solrosskott (à 100 g)
4 port risnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2429 KJ / 579 kCal
Fett13 g
Salt2.6 g
Kolhydrater72 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här var riktigt gott å gick hem hos tonåringarna också
Emma
2023-06-29Det var gott. Vi tog hälsans köks filébitar för att få den helt vegansk. Vi tog en billigare svamp & det blev bra. Vi tog inte så mycket chili 🌶 för vi vill inte ha så stark mat.
Christian
2022-04-05En av dom bättre maträtterna vi fått i matkassen. Snabb, enkel, och kanongod
Emil
2022-03-03