Tantanmen med risnudlar

Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
5
Tantanmen med risnudlar

Tantanmen är en japansk nudelsoppa inspirerad av det klassiska Sichuanska köket. Denna version med risnudlar förenar krämig hoisinsås, kryddig sambal och en smakrik kycklingbuljong för en värmande och mättande middag. 

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Tantanmen med risnudlar

Ingredienser

4 portioner
500 g fläskfärs
1 msk neutral rapsolja
1/2 tsk salt
300 g risnudlar
2 1/2 msk hoisinsås
2 msk sambal oelek
1 liter vatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 pak choi
1 msk mortlade rostade sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Gick hem hos barnen, med lite mindre sambal i!

Johanna

2024-11-24

Jättegott 👌 kanske lite koriander och lime hade förhöjt rätten ännu mer, får prova det nästa gång.

Emma

2024-09-27

Gott, tog bara 1 tsk sambal olek för att det säkert skulle vara barnvänligt.

Christina

2024-09-25

Näringsvärde per portion

Energi2777 KJ / 664 kCal
Fett31 g
Salt5.3 g
Kolhydrater70 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Hoisinkyckling med risnudlar
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pho med biff och hoisinsås
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegetariska Dan Dan nudlar
Betyg 4.1 av 5.
206 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoisinkyckling med nudlar
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i sötsur sås
Betyg 2.8 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskfilé med nudlar och wokgrönsaker
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga