Tantanmen med risnudlar
Tantanmen är en japansk nudelsoppa inspirerad av det klassiska Sichuanska köket. Denna version med risnudlar förenar krämig hoisinsås, kryddig sambal och en smakrik kycklingbuljong för en värmande och mättande middag.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfärs
1 msk neutral rapsolja
1/2 tsk salt
300 g risnudlar
2 1/2 msk hoisinsås
2 msk sambal oelek
1 liter vatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 pak choi
1 msk mortlade rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2777 KJ / 664 kCal
Fett31 g
Salt5.3 g
Kolhydrater70 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Gick hem hos barnen, med lite mindre sambal i!
Johanna
2024-11-24Jättegott 👌 kanske lite koriander och lime hade förhöjt rätten ännu mer, får prova det nästa gång.
Emma
2024-09-27Gott, tog bara 1 tsk sambal olek för att det säkert skulle vara barnvänligt.
Christina
2024-09-25