Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nudelwok med ägg och grönt

Klassisk nudelwok med ägg och grönt och godsaker som ostronsås och sweet chili. Toppa woken med cashewnötter, rostad lök och färska örter för en knaprig och frisk touch.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av.
  2. Hetta upp olja i en wok eller i en stor stekpanna. Tillsätt grönsakerna och fräs under omrörning på hög värme.
  3. Knäck äggen i grönsaksblandningen, rör runt efter ca 1 minut. Tillsätt sweet chilisås, sesamolja, ostronsås, rivet limeskal och -juice.
  4. Vänd ner nudlarna och blanda väl. Smaka av med salt eller soja. Toppa med nötter eller rostad lök och färska örter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ostronsåsen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj nudlar utan gluten, t ex glasnudlar eller använd glutenfri pasta. Kontrollera innehållet i ostronsåsen.

Tips

Vill man ha kött kan man tillsätta kyckling eller strimlat fläsk eller nötkött. Stek i så fall köttet först, ta det ur pannan medan woken tillagas och tillsätt sedan köttet på slutet.

Gott till: Om man vill ha en krämigare rätt passar en vitlöksyoghurt fint till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g äggnudlar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 påsar frysta wokgrönsaker (à 300) eller färska wokgrönsaker
  • 3 ägg eller tofu i bitar (3 ägg motsvarar 250 g tofu)
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk ostronsås
  • finrivet skal och juice av 1 lime
  • 3 msk hackade cashewnötter eller rostad lök
  • färska örter, t ex koriander, bladpersilja och basilika
  • salt eller soja
Lägg till i inköpslistan