Nudelwok med ägg och grönt
Klassisk nudelwok med ägg och grönt och godsaker som ostronsås och sweet chili. Toppa woken med cashewnötter, rostad lök och färska örter för en knaprig och frisk touch.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
2 msk rapsolja
2 påsar frysta wokgrönsaker (à 300) eller färska wokgrönsaker
3 ägg eller tofu i bitar (3 ägg motsvarar 250 g tofu)
4 msk sweet chilisås
1 tsk sesamolja
2 msk ostronsås
finrivet skal och juice av 1 lime
2 - 3 msk hackade cashewnötter eller rostad lök
färska örter, t ex koriander, bladpersilja och basilika
salt eller soja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på ostronsåsen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj nudlar utan gluten, t ex glasnudlar eller använd glutenfri pasta. Kontrollera innehållet i ostronsåsen.
Gör så här
Tips
Vill man ha kött kan man tillsätta kyckling eller strimlat fläsk eller nötkött. Stek i så fall köttet först, ta det ur pannan medan woken tillagas och tillsätt sedan köttet på slutet.
Gott till: Om man vill ha en krämigare rätt passar en vitlöksyoghurt fint till.
Gott till: Om man vill ha en krämigare rätt passar en vitlöksyoghurt fint till.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegod!
Karolina
2023-03-22