Nudelwok med kål och sidfläsk

Betyg 3.3 av 5.
92 personer har röstat
3
Nudelwok med kål och sidfläsk

Den här lättlagade nudelwoken med vitkål och sidfläsk får sin fantastiska smak av fermenterade sojabönor, eller så kallad black bean sauce. Såsen kan vara svår att hitta, men längs ner i receptet får du tips på hur du enkelt gör en liknande sås.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Nudelwok med kål och sidfläsk

Ingredienser

6-8 bufféportioner
200 g vitkål
1 rödlök
125 g salladslök
200 g rimmat sidfläsk
4 msk rapsolja
250 g äggnudlar
1 tsk finriven ingefära
1 tsk kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
2 msk kinesisk sås (black bean sauce, eller 3 msk hemgjord svart bönsås, se tips, för 6 portioner)
1/2 tsk majsstärkelse
50 g böngroddar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
92 personer har röstat

Kommentarer

Inte alls gott… vet inte om det beror på receptet eller själva black bean såsen men jag och familjen kunde inte äta upp. Inte alls i vår smak :o

Anna

2022-09-21

Hej Camilla! Ber om ursäkt att det hade missats! Men nu har vi uppdaterat receptet med 1 tsk finriven ingefära. Lycka till!

Redaktionen

2015-02-25

ingefära?? Hur mycket?? Står inte i ingredienserna!!!

Camilla

2015-02-22

Näringsvärde per bufféportion

Energi1710 KJ / 409 kCal
Fett23 g
Salt118 g
Kolhydrater33 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Chilibönsås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chilistekt shiitake med purjolök
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelsoppa med pak soi och tomat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Långkokta revbensspjäll med vitlöksfräst broccoli
Betyg 3.2 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinsbräserad fläskkarré
Betyg 2.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Panerad torskrygg med sötsyrlig pak choi och inlagd svamp
Betyg 3.4 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga