Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Nudelwok med kål och sidfläsk

Den här lättlagade nudelwoken med vitkål och sidfläsk får sin fantastiska smak av fermenterade sojabönor, eller så kallad black bean sauce. Såsen kan vara svår att hitta, men längs ner i receptet får du tips på hur du enkelt gör en liknande sås.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 buffe portioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kålen i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Skala, dela och skär rödlöken i tunna skivor. Skär salladslöken i cm-stora skivor. Skär sidfläsket i strimlor. 
  2. Fräs kålen i hälften av oljan i en stekpanna ca 5 minuter, tills den får färg. Lägg den på ett fat. 
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. 
  4. Blanda ingefära, vin, black bean sauce och majsstärkelse i en skål. 
  5. Stek rödlök, salladslök och sidfläsk i resterande olja i en het stekpanna ca 5 minuter, tills det får färg. 
  6. Häll över såsen, låt koka upp och tillsätt den stekta kålen och nudlarna. 
  7. Lägg upp woken på ett fat. Garnera med böngroddar.

För alla

Gör glutenfri: Välj risnudlar eller glasnudlar i stället för äggnudlar. Kontrollera innehållet i såsen. 
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i såsen.  
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i såsen.  
Gör äggfri: Välj nudlar fria från ägg. 

Tips

Black bean sauce har en speciell karaktär med massor av umamismak. Den är inte helt lätt att ersätta men här är en god variant: Blanda 3 msk japansk soja, 3 msk ostronsås och 1 ½ msk asiatisk fisksås. Ta 3 msk av såsen till receptet ovan (för 6 portioner).

Ingredienser

Portioner: 6-8 buffe portioner
  • 200 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 125 g salladslök
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 4 msk rapsolja
  • 250 g äggnudlar
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1 tsk kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
  • 2 msk kinesisk sås (black bean sauce, eller 3 msk hemgjord svart bönsås, se tips, för 6 portioner)
  • 1/2 tsk majsstärkelse
  • 50 g böngroddar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1710 kJ / 409 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer