Nudelwok med kål och sidfläsk
Den här lättlagade nudelwoken med vitkål och sidfläsk får sin fantastiska smak av fermenterade sojabönor, eller så kallad black bean sauce. Såsen kan vara svår att hitta, men längs ner i receptet får du tips på hur du enkelt gör en liknande sås.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Ingredienser
6-8 bufféportioner
200 g vitkål
1 rödlök
125 g salladslök
200 g rimmat sidfläsk
4 msk rapsolja
250 g äggnudlar
1 tsk finriven ingefära
1 tsk kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
2 msk kinesisk sås (black bean sauce, eller 3 msk hemgjord svart bönsås, se tips, för 6 portioner)
1/2 tsk majsstärkelse
50 g böngroddar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1710 KJ / 409 kCal
Fett23 g
Salt118 g
Kolhydrater33 g
Protein11 g
Kommentarer
Inte alls gott… vet inte om det beror på receptet eller själva black bean såsen men jag och familjen kunde inte äta upp. Inte alls i vår smak :o
Anna
2022-09-21Hej Camilla! Ber om ursäkt att det hade missats! Men nu har vi uppdaterat receptet med 1 tsk finriven ingefära. Lycka till!
Redaktionen
2015-02-25ingefära?? Hur mycket?? Står inte i ingredienserna!!!
Camilla
2015-02-22