Pad thai – nudelwok med cashewnötter
Dröm dig bort till en thailändsk strand med en pad thai, wokade äggnudlar med purjolök, paprika, ägg och sambal oelek. Schnitzel från rapsgrisbog gör sig bra i woken. Servera med rostade cashewnötter och lime. Lite som en minisemester.
Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
1 morot
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 burk böngroddar (à 280 g)
ca 500 g rapsgrisschnitzel av bog
2 msk olja
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
3 ägg
2 lime
2 tsk sambal oelek
4 msk japansk soja
Till servering
rostade cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2950 KJ / 705 kCal
Fett29 g
Kolhydrater61.8 g
Protein45.6 g
Kommentarer
Detta va supergott men vibtog chilisås istället gör sambal även jordnötter istället för cersewnötter!
Emelie
2021-02-09Jag är vegetarian och detta funkar bra genom att bara ta bort köttet :-)
Carina
2016-04-11Vi tyckte mycket om denna rätt, även barnen. I stället för fläskkött strimlade jag några skivor ryggbiff, det gick utmärkt. Jag vände också ner en näve ruccola som fanns i kylskåpet. Eftersom äggnudlarna kokar på 4 minuter och gärna klibbar vid varmhållning tycker jag att punkt ett och två borde byta plats.
Mia
2013-11-10