Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pad thai – nudelwok med cashewnötter

Dröm dig bort till en thailändsk strand med en pad thai, wokade äggnudlar med purjolök, paprika, ägg och sambal oelek. Schnitzel från rapsgrisbog gör sig bra i woken. Servera med rostade cashewnötter och lime. Lite som en minisemester.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Håll dem varma.
  2. Skala morot och vitlök, skiva moroten tunt i sneda skivor och finhacka vitlöken. Skölj och strimla purjolöken. Dela kärna ur och strimla paprikan. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.
  3. Strimla köttet och stek det i hälften av oljan i en stekpanna ca 3 minuter. Salta och peppra. Ta upp köttet på en tallrik.
  4. Stek grönsakerna tillsammans med vitlöken i resten av oljan. Vänd ner köttet och böngroddarna. Stek ytterligare 1 minut. Blanda ner äggen och rör runt tills de stelnat. Pressa i saften av en halv lime, rör ner sambal oelek och soja. Vänd ner nudlarna.
  5. Till servering: Servera med cashewnötter och lime skuren i klyftor.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g äggnudlar
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 burk böngroddar (à 280 g)
  • ca 500 g rapsgrisschnitzel av bog
  • 2 msk olja
  • flingsalt med jod
  • nymalen svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 lime
  • 2 tsk sambal oelek
  • 4 msk japansk soja
Till servering
  • rostade cashewnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2950 kJ / 705 kCal