Pad thai – nudelwok med cashewnötter

108
7
Pad thai – nudelwok med cashewnötter

Dröm dig bort till en thailändsk strand med en pad thai, wokade äggnudlar med purjolök, paprika, ägg och sambal oelek. Schnitzel från rapsgrisbog gör sig bra i woken. Servera med rostade cashewnötter och lime. Lite som en minisemester.

Pad thai – nudelwok med cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
250 g äggnudlar
1 morot
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 burk böngroddar (à 280 g)
ca 500 g rapsgrisschnitzel av bog
2 msk olja
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
3 ägg
2 lime
2 tsk sambal oelek
4 msk japansk soja

Till servering

rostade cashewnötter

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

108

Kommentarer

Emelie

2021-02-09

Detta va supergott men vibtog chilisås istället gör sambal även jordnötter istället för cersewnötter!

Carina

2016-04-11

Jag är vegetarian och detta funkar bra genom att bara ta bort köttet :-)

Mia

2013-11-10

Vi tyckte mycket om denna rätt, även barnen. I stället för fläskkött strimlade jag några skivor ryggbiff, det gick utmärkt. Jag vände också ner en näve ruccola som fanns i kylskåpet. Eftersom äggnudlarna kokar på 4 minuter och gärna klibbar vid varmhållning tycker jag att punkt ett och två borde byta plats.

Näringsvärde per portion

Energi 2950 KJ / 705 kCal
Fett 290 g
Kolhydrater 618 g
Protein 456 g
Läs mer om näringsvärden