Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Nudelsallad med Vannameiräkor - Vietnamese Style

Det här är en riktigt läcker glasnudelsallad som dessutom är superenkel att lyckas med. Glasnudlar blandas med krispiga grönsaker, färdigkryddade stora räkor, lime och sesamfrön. Servera i salladsblad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Riv morot, strimla rödkål, hacka chili och mynta (spara lite till garnering).
  3. Rosta sesamfrön i torr stekpanna.
  4. Blanda glasnudlar, morot, rödkål, chili, mynta och aioli. Rör ner räkorna (kalla eller rumstempererade) i glasnudelsalladen.
  5. Ta loss stora salladsblad och lägg i djupa skålar och fyll glasnudelsalladen i bladen.
  6. Toppa med sesamfrön, mynta och lime.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt aioli mot äggfri majonnäs smaksatt med vitlök.

Text och bild i samarbete med Leröy.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 100 g glasnudlar
  • 1 morot
  • 50 g strimlad rödkål
  • 1 röd chili
  • 1 kruka mynta
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 dl aioli
  • 1 förp färdigkryddade vannameiräkor à 150 g (gärna vietnamese style)
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3242 kJ / 775 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept