Ugnsbakad lax med svamp och dill

7
2 Klimatsmart
Ugnsbakad lax med svamp och dill

Lax i ugn är en rätt man aldrig tröttnar på! Prova att tillaga den som i det här receptet - på riktigt låg värme, ca 100°C till en innertemperatur på 40°C. Då blir den ännu saftigare och supersmarrig även dagen efter.

Skriv ut
Ugnsbakad lax med svamp och dill

Ingredienser

4 portioner
600 g
färsk, skinn och benfri laxfilé
-
salt och peppar
1 msk
olivolja
skal av 1
citron
400 g
champinjoner
ca 2 msk
smör
2 msk
hackad färsk dill (+ extra till garnering)
80 g
röd stenbitsrom

Till servering

bulgur eller kokt potatis

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera potatis till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot olja eller mjölkproteinfritt margarin.

Receptet är från norskfisk.se. Fotograf: Ingvar Eriksson.

Näringsvärdet är inkl. bulgur.

Gör så här

Tips

Klyfta gärna citronen och servera till laxen.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Elsa

2018-01-14

Vi tycker det är mycket gott med lax och mycket grönsaker till och nyttigt framförallt.

Magdalena

2017-11-11

Plastfolie i ugn verkar lite dumt. Är det månne ugnsfolie som menas?

Redaktionen ICAse

2017-11-13

Hej! Plastfolie för ugn finns och funkar pga den låga värmen. Men ok att ta annat också. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2606 KJ / 622 kCal
Fett 34 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 31 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept