Ugnsbakad lax med svamp och dill
Lax i ugn är en rätt man aldrig tröttnar på! Prova att tillaga den som i det här receptet - på riktigt låg värme, ca 100°C till en innertemperatur på 40°C. Då blir den ännu saftigare och supersmarrig även dagen efter.
Ingredienser
4 portioner
600 g färsk, skinn och benfri laxfilé
salt
peppar
1 msk olivolja
skal av 1 citron
400 g champinjoner
ca 2 msk smör
2 msk hackad färsk dill (+ extra till garnering)
80 g röd stenbitsrom
Till servering
bulgur eller kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är inkl. bulgur.
Energi2606 KJ / 622 kCal
Fett34 g
Salt2.1 g
Kolhydrater31 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi tycker det är mycket gott med lax och mycket grönsaker till och nyttigt framförallt.
Elsa
2018-01-14Plastfolie i ugn verkar lite dumt. Är det månne ugnsfolie som menas?
Magdalena
2017-11-11Hej! Plastfolie för ugn finns och funkar pga den låga värmen. Men ok att ta annat också. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-13