Lax i ugn är en rätt man aldrig tröttnar på! Prova att tillaga den som i det här receptet - på riktigt låg värme, ca 100°C till en innertemperatur på 40°C. Då blir den ännu saftigare och supersmarrig även dagen efter.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera potatis till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot olja eller mjölkproteinfritt margarin.
Receptet är från norskfisk.se. Fotograf: Ingvar Eriksson.
Näringsvärdet är inkl. bulgur.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi tycker det är mycket gott med lax och mycket grönsaker till och nyttigt framförallt.
Elsa
2018-01-14Plastfolie i ugn verkar lite dumt. Är det månne ugnsfolie som menas?
Magdalena
2017-11-11Hej! Plastfolie för ugn finns och funkar pga den låga värmen. Men ok att ta annat också. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-13