Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tartar på norsk regnbågslax, fjordörret

Bjud på en lyxig tartar till förrätt eller som tilltugg till champagne. Den här tartaren är gjord på små tärningar av norsk fjordörret som blandas med schalottenlök, dill, citron, senap och sesamfrön. Underbart god i all sin enkelhet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fjordörret i små tärningar, finhacka schalottenlök och dill och pressa citronen.
  2. Blanda tärningarna, schalottenlöken, dillen och citronsaften med dijonsenap och sesamfrön. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj och skala gurkan och skär den i 1 cm tjocka skivor. Sprid ut gurkskivorna på ett fat och lägg fjordörrettartaren ovanpå.
  4. Till garnering: Garnera med färska örter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är från norskfisk.se. Fotograf: Tom Haga.

Tips

Ta fram ett halvdecilitermått och fyll det med laxblandningen för att forma en fin ”puck”.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g fjordörret, norsk regnbågslax
  • 1/2 schalottenlök
  • 2 msk färsk dill
  • 1/2 citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk sesamfrö
  • salt och peppar
  • 1 gurka
Till garnering
  • färska örter eller krasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 336 kJ / 80 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept