Tartar på norsk regnbågslax, fjordörret

Bjud på en lyxig tartar till förrätt eller som tilltugg till champagne. Den här tartaren är gjord på små tärningar av norsk fjordörret som blandas med schalottenlök, dill, citron, senap och sesamfrön. Underbart god i all sin enkelhet.

Ingredienser
4 portioner
100 g fjordörret, norsk regnbågslax
1/2 schalottenlök
2 msk färsk dill
1/2 citron
1 msk dijonsenap
1 msk sesamfrö
salt och peppar
1 gurka
Till garnering
färska örter eller krasse
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet är från norskfisk.se. Fotograf: Tom Haga.
Gör så här
Tips
Ta fram ett halvdecilitermått och fyll det med laxblandningen för att forma en fin ”puck”.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi336 KJ / 80 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein7 g
Kommentarer