Tartar på norsk regnbågslax, fjordörret

2
0
Tartar på norsk regnbågslax, fjordörret

Bjud på en lyxig tartar till förrätt eller som tilltugg till champagne. Den här tartaren är gjord på små tärningar av norsk fjordörret som blandas med schalottenlök, dill, citron, senap och sesamfrön. Underbart god i all sin enkelhet.

Skriv ut
Tartar på norsk regnbågslax, fjordörret

Ingredienser

4 portioner
100 g
fjordörret, norsk regnbågslax
1/2
schalottenlök
2 msk
färsk dill
1/2
citron
1 msk
dijonsenap
1 msk
sesamfrö
-
salt och peppar
1
gurka

Till garnering

färska örter eller krasse

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är från norskfisk.se. Fotograf: Tom Haga.

Gör så här

Tips

Ta fram ett halvdecilitermått och fyll det med laxblandningen för att forma en fin ”puck”.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 336 KJ / 80 kCal
Fett 5 g
Salt 1 g
Kolhydrater 3 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept