Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Räk-, avokado- och äggröra i tunnbröd

Matiga tunnbrödsrullar som fylls med en god röra gjord på räkor, avokado och hackat ägg tillsammans med sallad och kokt potatis. Lättlagad och mättande lunch som funkar bra på stående fot.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen och låt den svalna.
  2. Räkröra: Skiva salladslökarna tunt. Skala och hacka det kokta ägget. Halvera, gröp ur och lägg avokadon i en skål.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och mosa ihop till en röra med gaffel. Hacka räkorna grovt och vänd ner i röran. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Skär potatisen i skivor. Lägg ut bröden och lägg på sallatsbladen, potatisen och röran. Rulla ihop och vira smörpapper runt om.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.

Reseptet är från norskfisk.se. Fotograf: Anna Skoog.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 potatisar
Räkröra
  • 3 salladslökar
  • 2 kokta kalla ägg
  • 2 avokado
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 citron
  • 1 msk olivolja
  • 350 g handskalade räkor
  • salt och peppar
Till servering
  • 4 mjuka tunnbröd
  • 8 salladsblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1655 kJ / 295 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept