Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Taco mexican style

Efter fish-taco trenden kommer nu shrimp-taco! Testa den här läckra, och enkla, varianten på taco. Räkorna köper du färdigkryddade och värmer på i en minut. Salsan är superlätt att röra ihop och dippen är klar i ett nafs. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bönsalsa: Häll av majs och bönor, skölj bönorna och låt dem rinna av. Rosta majsen i rapsoljan.
  2. Hacka tomat och koriander och rör ner tillsammans med majs och bönor i en skål.
  3. Dipp: Rör ihop alla ingredienser till chipotledippen i en skål.
  4. Taco: Strimla vitkålen och hacka eller mosa avokado.
  5. Stek räkorna på hög värme i 1 minut. 
  6. Värm minitortilla i mikro eller ugn en kort stund tills de är varma. Lägg upp tortillan på en tallrik. Lägg på strimlad vitkål, bönsalsa, avokado, de stekta räkorna och toppa med chipotledipp och färsk koriander. Servera.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ och välj mjölkproteinfri majonnäs.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Leröy.

Ingredienser

Portioner: 2
Bönsalsa
  • 150 g majs
  • 200 g kokta svarta bönor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tomat
  • 1 kruka färsk koriander (spara lite till garnering)
Chipotledipp
  • 100 g majonnäs
  • 100 g naturell yoghurt
  • 2 tsk chipotlepulver eller chilipulver
Taco
  • 1 dl strimlad vitkål
  • 1 st avokado
  • 1 förp smaksatta vannameiräkor à 150 g (gärna mixican style)
  • 6 st mini tortillabröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?