Nudelsallad med pak choi och sojapicklat ägg

7
0
Nudelsallad med pak choi och sojapicklat ägg

Härligt pigg och god nudelsallad som är perfekt att ta med på utflykten. Grönsakerna blandar du hemma med ramennudlarna och dressingen. Toppa nudelsalladen med sojapicklade ägg (som med fördel kan förberedas dagen innan) och strö över ett smul av sesamfrö och rostad lök på picknicken för lite härlig crunch.

Skriv ut
Nudelsallad med pak choi och sojapicklat ägg

Ingredienser

4 portioner

Picklade ägg

1 dl japansk soja
4 msk risvinäger
2 msk strösocker
1 dl vatten
1 msk rinriven ingefära
4 ägg

Dressing

saften av 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
1 msk flytande honung
1 tsk chiliflakes
5 msk olja
1 msk sesamolja
2 tsk srirachasås

Sallad

2 pak choi
2 snackgurkor
4 port ramennudlar
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
2 msk sesamfrö
1 dl rostad lök
10 rädisor

Toppingförslag

räkor
lax
marinerad tofu
kyckling

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar. Välj glutenfri rostad lök.

Näringsvärdet är beräknat utan toppingförslag.

Gör så här

Tips

Koka och pickla äggen dagen innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2830 KJ / 676 kCal
Fett 36 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 63 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept