Nudelsallad med pak choi och sojapicklat ägg
Härligt pigg och god nudelsallad som är perfekt att ta med på utflykten. Grönsakerna blandar du hemma med ramennudlarna och dressingen. Toppa nudelsalladen med sojapicklade ägg (som med fördel kan förberedas dagen innan) och strö över ett smul av sesamfrö och rostad lök på picknicken för lite härlig crunch.
Ingredienser
4 portioner
Picklade ägg
1 dl japansk soja
4 msk risvinäger
2 msk strösocker
1 dl vatten
1 msk rinriven ingefära
4 ägg
Dressing
saften av 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
1 msk flytande honung
1 tsk chiliflakes
5 msk olja
1 msk sesamolja
2 tsk srirachasås
Sallad
2 pak choi
2 snackgurkor
4 port ramennudlar
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
2 msk sesamfrö
1 dl rostad lök
10 rädisor
Toppingförslag
räkor
lax
marinerad tofu
kyckling
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan toppingförslag.
Energi2830 KJ / 676 kCal
Fett36 g
Salt1.2 g
Kolhydrater63 g
Protein22 g
Kommentar
Hej! Finns denna färdig att köpa och isf var är priset? Ser såååå gott ut 😋
Ann-christine
2022-05-17Hej Ann-Christine! Visst ser det gott ut!!!! Tyvärr finns den inte i vårt ordinarie sortiment, så antar du får prova att göra den själv. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-05-17