Sötstark aubergine med sesam och nudlar
Aubergine och tofu i sitt esse när de får marineras i asiatiska smaker som vi hittar i hoisinsås, lime och chili. Till det serveras färska udonnudlar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2023
Ingredienser
4 portioner
Aubergine och tofu
1 aubergine (à ca 300 g)
2 förp tofu (à 230 g)
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 krm chiliflakes
salt
200 ml hoisinsås
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 lime
2 msk sesamfrö
1 förp ärtskott (à 100 g)
Nudlar
4 port färska udonnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2283 KJ / 546 kCal
Fett12 g
Salt2.8 g
Kolhydrater84 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag undrar hur länge man ska steka auberginen i steg 2
Åsa
2024-02-14Hej Åsa! Stek den tills den är mjuk och fått fin färg. Hälsningar Niclas.
Redaktionen
2024-02-15God och enkel, vi gillar ej tofu så tog en extra aubergine i stället.
Sara
2023-01-19Så enkelt att göra och mycket god. Fräste dock på salladslöken lite för att slippa lång eftersmak av lök.
Maria
2022-11-13