UNDER 30 MIN | Enkel

Kyckling i paneng curry med nudlar

Att laga smakrik och god mat behöver varken vara svårt eller ta lång tid. Tack vare den färdiga grytbasen behöver du bara steka kyckling, koka nudlar och skära till en sallad. Basen hälls över i kycklingpannan, och allt är sen redo att avnjutas!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kycklingen i oljan i en stor gryta och salta.
  2. Häll i grytbasen och låt sjuda ca 10 minuter. 
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Häll av bambuskotten.
  5. Vänd ner paprika och bambuskott i grytan och låt allt bli varmt.  
  6. Hacka gräslöken.
  7. Servera grytan med nudlarna och toppa med gräslök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut nudlar mot risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • salt
  • 400 ml paneng curry grytbas
  • 2 port ramennudlar
  • 1 röd paprika
  • 1 förp bambuskott (à 227 g)
  • 1/2 förp gräslök (à 20 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3073 kJ / 741 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept