Kyckling i paneng curry med nudlar
Att laga smakrik och god mat behöver varken vara svårt eller ta lång tid. Tack vare den färdiga grytbasen behöver du bara steka kyckling, koka nudlar och skära till en sallad. Basen hälls över i kycklingpannan, och allt är sen redo att avnjutas!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023
Ingredienser
2 portioner
300 g strimlad kycklingfilé
2 tsk olja
salt
400 ml paneng curry grytbas
2 port ramennudlar
1 röd paprika
1 förp bambuskott (à 227 g)
1/2 förp gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3073 KJ / 741 kCal
Fett38 g
Salt4 g
Kolhydrater50 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
När vi hällt på 7 dl mjölk gick det att äta lite. Alldeles för stark ändå!
Susanne
2022-02-02Var väldigt starkt. för att vara mild .
Birgitta
2020-10-21