Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sojastekt fläskkarré med chilikryddad avokadosallad

Härligt mild sojastekt fläskkarré med en intensiv chilikryddad avokadosallad. En trevlig asieninspirerad rätt med förtjusande smaker. Du serverar karrén och avokadosalladen till nudlar smaksatta med några droppar sesamolja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg köttskivorna på ett fat. Häll på sojan och låt stå och dra i 10 minuter.
  2. Skala, kärna ur och skär avokadon i cm-stora tärningar. Skala och tärna gurkan. Strimla purjolöken. Skala och finriv moroten. 
  3. Blanda avokado, purjolök, morot, gurka, sesamolja, chili, limejuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning. Smaksätt nudlarna med lite sesamolja, salt och peppar.
  5. Hetta upp en stekpanna med några droppar olja och stek karrèskivorna i ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  6. Lägg upp nudlarna på tallrikar. Skiva karrèn och fördela över. Toppa med salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor fläskkarré (á 150 g)
  • 1/2 dl soja
  • 1 avokado
  • 1/2 gurka
  • 10 cm purjolök den ljusa delen
  • 1/2 morot
  • 1 krm sesamolja
  • 1 tsk finhackad röd chilifrukt
  • 1 msk lime- eller citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 200 g asiatiska nudlar
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2487 kJ / 513 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden