Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nudelpanna med svamp

Lysande enkelt får du en härlig nudelpanna med svamp. Fyllig och god med röd lök, söta coctailtomater och färsk, hackad timjan. Knapriga, rostade pinjenötter strös över nudlarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bandnudlar enligt förpackningens anvisning.
  2. Ansa och skiva svamp, t ex champinjoner, gärna blandad med någon annan sort. Fräs svampen glansig i olja.
  3. Skala och skiva rödlök och låt fräsa med någon minut. Dela cocktailtomater eller skär tomater i klyftor och lägg i pannan. Krydda med salt, svartpeppar och färsk hackad timjan.
  4. Blanda den avrunna pastan med svampröran. Strö över pinjenötter, gärna lätt rostade.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 280 g bandnudlar
  • 500 g svamp t ex champinjoner
  • 2 msk olja
  • 1 rödlök
  • 200 g cocktailtomater eller tomater (200 g coctailtomater motsvarar 2-3 tomater)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk färsk hackad timjan
  • pinjenötter till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?