Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nudlar med ingefärsfisk

Nudlar med ingefärsfisk, en härlig middag där du serverar de nykokta nudlarna med fiskfilé i krämig sås på matlagningsgrädde och ingefära. Fisken får ett skönt sting av ingefäran och nudlarna tar upp alla smaker från den lena såsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggnudlarna i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skär fisken i kuber, ca 2x2 cm. Skölj och skär löken i ca 3 cm långa bitar.
  2. Stek fisken i olja tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar. Häll över grädden och låt puttra några min.
  3. Smaka av med ingefäran. Låt nudlarna rinna av. Servera nudlarna med fisken till samt strimlad salladskål och morötter.

För alla

Äggnudlarna kan ersättas av glasnudlar om du inte tål gluten.
Byt ut matlagningsgrädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölkprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g äggnudlar
  • 600 g torskfilé, sej eller hoki
  • 2 knippor salladslök
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 msk färskriven ingefära
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2124 kJ / 506 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden