New York-style vegoburgare

10
0
New York-style vegoburgare

En burgare att testa även om du inte är vegetarian! Dessa läckra vegoburgare är gjorda på bl.a. kikärtor, ägg, vitlök, kummin och koriander. Servera med smakrik picklad gurka, skivad avokado, salladsblad och krämig chilimajonnäs med lite sting. Supergott och mycket enkelt att laga.

New York-style vegoburgare

Ingredienser

4 portioner

Picklad gurka

1 gurka
2 msk socker
1/2 g saffran
5 dl vitvinsvinäger
2 1/2 dl vatten
2 tsk salt

Grönsaksburgare

2 burkar kikärtor (à 400 g)
2 ägg
2 klyftor vitlök
1 rödlök
2 msk mald kummin
2 msk chilipulver
1 knippe färsk koriander
3 msk vetemjöl (+ extra att vända burgarna i)
olja (till stekning)

Chilimajonnäs

4 msk majonnäs
1/2 röd chili
1/2 msk chilipulver

Tillbehör

2 avokado
4 hamburgerbröd
salladsblad

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt hamburgerbröd.
Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3186 KJ / 761 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 73 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden