New York-style vegoburgare
En burgare att testa även om du inte är vegetarian! Dessa läckra vegoburgare är gjorda på bl.a. kikärtor, ägg, vitlök, kummin och koriander. Servera med smakrik picklad gurka, skivad avokado, salladsblad och krämig chilimajonnäs med lite sting. Supergott och mycket enkelt att laga.
Ingredienser
4 portioner
Picklad gurka
1 gurka
2 msk socker
1/2 g saffran
5 dl vitvinsvinäger
2 1/2 dl vatten
2 tsk salt
Grönsaksburgare
2 burkar kikärtor (à 400 g)
2 ägg
2 klyftor vitlök
1 rödlök
2 msk mald kummin
2 msk chilipulver
1 knippe färsk koriander
3 msk vetemjöl (+ extra att vända burgarna i)
olja (till stekning)
Chilimajonnäs
4 msk majonnäs
1/2 röd chili
1/2 msk chilipulver
Tillbehör
2 avokado
4 hamburgerbröd
salladsblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3186 KJ / 761 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater73 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer